Gheorghe Falcă: „Victor Ponta și Guvernul PSD au intrat în istoria negativă a Europei”

Gheorghe Falcă: „Victor Ponta și Guvernul PSD au intrat în istoria negativă a Europei”

Președintele PDL Arad Gheorghe Falcă, co-președinte al Alianţei Creştin Liberale Arad, a afirmat astăzi, într-o conferință de presă, că potrivit informațiilor pe care le deține Comisia de la Veneția va analiza „cazul unic în istoria Europei” prin care mai mult de 90 dintre articolele Legii Educației au fost modificate printr-o ordonanță de urgență a Guvernului.

El a menționat că verificările Comisiei de la Veneția vizează și „lipsa de reacție” a Avocatului Poporului la solicitările primite privind sesizarea Curții Constituționale cu privire la această ordonanță de urgență.

„Victor Ponta și Guvernul PSD au intrat în istoria negativă a Europei, deoarece în nici o țară de pe Bătrânul Continent nu mai există o ordonanță de urgență care să modifice peste 90 dintre articolele unei legi”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Potrivit acestuia, Legea Educației nr. 1 din 2011 nu mai poate fi considerată o lege ca atare, fiind modificată voința Parlamentului de la momentul adoptării acesteia.

„Legea Educației nu mai este astăzi o lege, iar voința Parlamentului nu mai există, trecându-se prin acestă ordonanță de urgență la dictatura Guvernului față de democrația parlamentară care a existat atunci când s-a emis Legea 1 din 2011. De asemenea, Comisia de la Veneția analizează în acest caz și lipsa de reacție a Avocatului Poporului”, a susținut liderul democrat-liberal arădean.

El a mai adăugat că „este inadmisibil” că instituții ale statului și societatea civilă au solicitat reacția instituției Avocatul Poporului prin sute de memorii transmise, inclusiv 12 venite din județul Arad, însă aceasta nu a sesizat Curtea Constituțională cu privire la ordonanța respectivă.

  1. da bai Falca pt ca au trebuit sa indrepte ce ati gresit voi cu Boc si cu Funeriu

    Raspunde
  2. Vointa Parlamentului zici? Ce vointa aveau tembelii aceia care votau la comanda toate visele etilice ale nasului tau Base?

    Raspunde
  3. te-ai uitat in oglinda in ultima vreme gogule , ai probleme serioase , de fapt incepi sa arati ca mumia lui tutankamon ,si asta ma ingrijoreaza serios , ca nu cumva sa ne tragi clapa si sa faci vre-un atac de cord .
    Nu de alta . dar , astept cu nerabdare ziua in care justitia i-si va face datoria si vei ajunge la racoare , si asta pentru foarte multa vreme

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.