Gheorghe Falcă vrea o CAMPANIE de strângere de semnături pentru PARCAREA SUBTERANĂ. Cum rămâne cu PIRAMIDA?

Gheorghe Falcă vrea o CAMPANIE de strângere de semnături pentru PARCAREA SUBTERANĂ. Cum rămâne cu PIRAMIDA?

Subiectul cel mai „aprins” de pe ordinea de zi a ședinței publice extraordinare de astăzi a Consiliului Local Municipal (CLM) a fost, de departe, parcarea subterană din Piața Avram Iancu.

Proiectul de hotărâre, care necesita la vot o majoritate de două treimi, prevede aprobarea actualizării studiului de fundamentare privind decizia de concesionare a proiectului „Amenajare parcare subterană Piața Avram Iancu din Municipiul Arad”.

Liderul grupului PSD-ALDE din CLM, Beniamin Vărcuș, a declarat că ei sprijină acest proiect, dar că nu îl vor vota până nu primesc clarificări cu privire la costuri, care, spune el, depășesc beneficiile. De asemenea, consilierul a cerut un răspuns și pentru situația în care cel care câștigă licitația întâmpină dificultăți financiare și nu poate finaliza proiectul, „să nu ne trezim cu o groapă imensă în spatele Teatrului”.

Gheorghe Falcă a subliniat faptul că studiul de fezabilitate pentru parcarea subterană din Piața Avram Iancu a fost votat în unanimitate de consilieri în urmă cu mulți ani, astăzi fiind vorba de modul în care va fi realizat, adică de Primărie sau prin concesiune.

Primarul a susținut și o conferință de presă după ședința CLM în cadrul căreia a declarat că era convins că cei de la PSD se vor opune acestui proiect, chiar dacă studiul de fezabilitate a fost votat de toată lumea, inclusiv de cei din opoziție care ocupau funcția de consilieri locali în acea perioadă.

„Eu voi solicita oamenilor politici și societății civile care sprijină realizarea unui astfel de proiect să începem o campanie de strângere de semnături. Voi vorbi despre această campanie și pe Facebook astăzi la ora 16:00 și la televiziune, pentru a reuși să-i convingem pe domnii consilieri de oportunitatea de a avea Aradul o astfel de parcare, care are deja toate avizele obținute. (…) Vorbim despre un proiect pe termen lung. După ce se voteaza, se trece la procedura de achiziție a concesionarului care va dura cel puțin șase luni de zile, abia anul viitor vom avea un concesionar care va începe proiectarea, pentru care are nevoie de avize de la toate instituțiile, iar după ce se obține autorizația de construcție va începe propriu zis construcția. Deci discutăm de posibilitatea ca în toamna lui 2019 să începem investițiile, așadar această lucrare nu se va finaliza în nici un caz pe timpul acestui mandat”, a spus Gheorghe Falcă.

În ceea ce privește piramida care urma să fie realizată în Piața Avram Iancu ca decor pentru noua parcare, ea rămâne momentan doar la stadiul de idee, deoarece până nu se votează proiectul de minim două treimi dintre consilieri, nu se poate merge mai departe, iar acesta rămâne blocat. Dacă până la urmă se va realiza, piramida ar urma să se asemene cu cea din Ulm, Germania.

 

 

  1. E frumos, dar, ce rezolvam. O sa avem un oras blocat timp de mai multi ani si in plus nu rezolvam mare lucru. Cam cate locuri de parcare v-or fi in subteran ?Se vrea si un sistem inteligent care sa afiseze locurile libere sau ne v-om trezi ca intram in subteran cu ochii cat cepele sa gasim un loc liber si dupa o tura , doua, iesim afara ca nu am gasit nici unul ? Traficul prin zona, de fapt, pe tot centrul orasului, va ramane la fel de sufocat, poate chiar mai mult. In primul rand, trebuie create artere principale care sa lege diferitele cartiere, fara sa treaca prin centru. MUlti trec prin centru ca nu au alta alternativa si cu toate ca e mai aglomerat, ajung mai repede decat pe renumita centura. Ar trebui parcari si pe lateralele centrului. O parcare mere s-ar putea face pe locul fostului Tricoul Rosu, alta pe locul fostului IMAR. Supraterane, poate chiar pe mai multe nivele. Si locuri sigur se gasesc mai multe. Hai sa incepem cu alea , nu direct cu centrul.

    Raspunde
  2. mult zgomot pentru nimic

    Raspunde
  3. ARADUL are nevoie de ” PARCARI SUBTERANE”,pentru unii poate se blocheaza prostia,iar ARADUL poate devenii un model.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.