Gheorghe Furău (PSD): Proiectul construcţiei unei noi maternităţi la Arad, MAI PRESUS de interesele politice

Gheorghe Furău (PSD): Proiectul construcţiei unei noi maternităţi la Arad, MAI PRESUS de interesele politice

Consilierul local municipal PSD dr. Gheorghe Furău salută inițiativa Consiliului Județean de a finaliza mutarea secţiei TBC în noua locaţie din Grădişte, mutare ce a fost „tergiversată”, în opinia sa, de „o conducere incompetentă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad (SCJUA)”.

Furău a realizat, încă din luna aprilie, o analiză complexă a stării sistemului de sănătate din Arad, moment în care a şi propus public construcția unui spital matern nou în oraş. La dezbaterile privind aprobarea Planului de Dezvoltare a Sănătăţii la nivelul municipiului, consilierul social democrat a venit cu o serie de propuneri şi soluţii concrete pentru realizarea acestui obiectiv atât de necesar arădenilor.

„Aradul ca oraş sănătos trebuie să fie integrat într-un judeţ sănătos pentru care trebuie să militeze toţi reprezentanţii din sănătate, autorităţi locale şi judeţene. Salutăm iniţiativa consiliului judeţean, a domnului preşedinte Iustin Cionca de a finaliza mutarea secţiei TBC în noua locaţie din Grădişte, tergiversată până în acest moment de o conducere incompetentă a SCJUA care a dezinformat”, a spus social democratul Gheorghe Furău.

După ce primarul Gheorghe Falcă  a anunțat, marți, că Primăria Municipiului Arad va aloca 10 milioane de euro pentru construirea unei noi Maternități, medicul Gheorghe Furău a venit cu propunerea ca noul spital să poartă numele „SFÂNTA MARIA”.

„În urma discuţiilor avute cu colegii din sănătate, reprezentanţi ai societăţii civile prin domnul Sebastian Bulumac propunem înfiinţarea unei fundaţii pentru viitorul sănătos al Aradului care să se numească SFÂNTA MARIA. Este de dorit ca în componenţa acestei Fundaţii să se regăseacă reprezentanţi ai societăţii civile, ai autorităţilor locale, cadre medicale, reprezentanţi ai mediului academic, preoţi, pastori, lucrători, anteprenori, oameni de cultură, persoane fizice şi instituţii. Nu susţin sloganul VREM SPITALE, NU BISERICI, ci doresc ca împreună să contribuim la bunăstarea arădenilor pentru un SUFLET CURAT ÎNTR-UN TRUP SĂNĂTOS”, a mai precizat consilierul local.

Rolul Fundaţiei ar urma să fie acela de a conştientiza arădenii asupra necesităţii construirii unei noi maternităţi şi pediatrii cu toate specialităţile , inclusiv „adunarea de fonduri pentru susţinerea acestui proiect şi pentru a sprijini gravele probleme din sănătate”.

„Acest proiect pentru Arad trebuie să fie mai presus de orgoliile locale şi interesele politice şi de aceea susţin personal ca domnul Primar Gheorghe Falcă să fie preşedintele fondator al acestei fundaţii”, a încheiat conf. dr Gheorghe Furău.

Proiect Matern

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.