Glad Varga: „Arădenii riscă să rămână fără căldură. Unica soluție rămâne la Guvernul PSD”

Glad Varga: „Arădenii riscă să rămână fără căldură. Unica soluție rămâne la Guvernul PSD”

Deputatul liberal Glad Varga afirmă că soluția rezolvării problemei Centralei Electrice de Termoficare Arad trebuie să vină de la Guvern.

„Aradul se află într-o situație fără precedent:  furnizorul C-Gaz, la presiunile Romgaz, solicită companiei arădene să achite în avans suma de 8.5 milioane lei pentru furnizarea gazului, altfel amenință că începând de duminică dimineața arădenii vor rămâne fără căldură și apă caldă. Municipalitatea a plătit în ianuarie 2018 către CET suma de 6 milioane lei dar și subvenția pentru perioada de iarnă. Banii de subvenție rămași pentru 2018 sunt programați pentru a acoperi sumele care trebuie achitate pentru lunile de iarnă de anul acesta și pentru anul 2019. La ședința Comisiei de Dialog Social convocată de prefect nu s-a luat nici o măsură clară, politica influențând și monopolizând discuțiile. Parlamentarul PSD Todor Adrian a dus discuția în derizoriu, în loc să discute civilizat pentru a găsi o soluție. În calitate de deputat voi interpela Ministrul Energiei și voi aduce în atenția acestuia, punctual, problemele cu care se confruntă CET Arad”, a declarat deputatul liberal Glad Varga (foto).

„Măsurile fiscale adoptate de Guvernul PSD au făcut ca Aradul să piardă peste 16 milioane de euro.  Problema subvențiilor la căldură este lăsată aproape în totalitate de Guvernul PSD pe umerii arădenilor. Cetățenii Aradului contribuie atât la bugetul local, cât și la bugetul național. Prin urmare, arădenii au dreptul de a beneficia de fonduri din partea Guvernului României. În calitate de parlamentar am cerut, prin amendament susținut în Parlament, bani de la bugetul de stat pentru modernizarea rețelei de termoficare a CET Arad. Din păcate votul majorității PSD a fost împotrivă”, a mai adăugat Glad Varga.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.