Glad Varga: „Familia trebuie să rămână tradiţională!”

Glad Varga: „Familia trebuie să rămână tradiţională!”

Deputatul Glad Varga salută faptul că o propunere legislativă privind reviziurea Constituţiei a fost votată de Camera Deputaţilor. Astfel, dacă propunerea va fi adoptată şi de Senat, va putea fi organizat un Referendum pe această temă.

„Mă bucur că pentru această inițiativă cetățenească s-a semnat un protocol între PNL şi Coaliţia pentru Familie, susţinut la acea vreme de către semnatarii Gheorghe Falcă şi Ilie Bolojan. Acest pact s-a materializat astăzi prin votul deputaților. Această iniţiativă cetăţenească a adunat trei milioane de voturi, iar rolul clasei politice este să pună în aplicare voinţa cetăţenilor. Mă bucur că proiectul a trecut de Cameră, aştept aceeaşi maturitate civică şi din partea senatorilor”, a precizat Glad Varga.

Parlamentarul arădean a definit familia ca pilon existenţial. „De-a lungul timpului, familia a însemnat totul, a fost rezervorul uman al istoriei, primul nucleu al civilizaţiei, a însemnat stabilitate şi speranţă pentru viitor. Familia nu numai că asigură stabilitatea şi dezvoltarea umană, dar joacă un rol important şi în motivarea individului, în realizările şi împlinirile sale. Într-o lume în schimbare, nu tot ceea ce e nou, inedit, trebuie perceput ca fiind şi bun. Familia trebuie să rămână tradiţională!”, a precizat Glad Varga.

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, este propunerea de revizuire. În prezent, Constituţia prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi.

În fiecare Cameră, iniţiativa de revizuire a Constituţiei se votează cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, iar dacă textele celor două camere sunt divergente se votează cu trei pătrimi în plenul reunit. Proiectul de lege a trecut de Camera Deputaţilor cu 232 voturi „pentru”, 22 împotrivă, 13 abţineri.

  1. Ba PDL-ist de doi bani, nu sunt toti la fel. Faptul ca altii sunt altfel nu justifica reglementarea de interdictii si nici nu afecteaza familia sau statul national.
    Ce de rahat a ajuns PNL-ul portocaliu. Unde sunt valorile liberale, drepturile individuluin inclusiv a indivizilor apartinand unor minoritati?
    A venit o majoritate sa stabileasca ca o minoritate trebuie casapita, in numele Domnului!
    Care este diferenta intre ce faceti voi si arderea vrajitoarelor din evul mediu sau nazistii din al doilea razboi?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.