Evenimentul cultural – gastronomic, aflat la cea de-a VII-a ediţie, reuneşte, în 10 şi 11 septembrie, la Moneasa, 15 echipe care se vor întrece în prepararea tocanei la ceaun.
Pe lângă tradiţionala tocană de porc, fasole cu ciolan, gulaş de vită, turiştii sosiţi în staţiune vor fi răsfăţaţi si cu un bogat meniu de preparate tradiţionale din carne de vită, iepure şi vânat. Preparatele maeştrilor bucătari vor fi condimentate cu o varietate de programe artistice.
Program:
Sâmbătă, 10 septembrie
Ora 11.00 – Focul la cazane
Orele 11.30 – 16.00 – Prezentare ceaune de către umoristul Ioan Selesi
Duminică, 11 septembrie
Ora 11.00 – Aprinderea focului la cazane
Ora 14.00 – Program artistic cu Ansamblul „Druscelile” din Bârsa şi solista Roberta Tomşa
Ora 14.45 – Program artistic cu Ansamblul „Păstrătorii Tradiţiilor” din Şicula
Ora 15.30 – Ansamblul „Cununiţa” din Sântana, alături de soliștii Vasile Coca, Mihaela şi Ciprian Istrate ,Valeria şi Traian Ilea, Florica Tomoioagă şi formaţia condusă de Cosmin Marta
Prezentator va fi umoristul Ioan Selesi.
Lasă un comentariu