„Glasul Ceaunelor” va gâdila papilele gustative ale turiştilor, la Moneasa

„Glasul Ceaunelor” va gâdila papilele gustative ale turiştilor, la Moneasa

Evenimentul cultural – gastronomic, aflat la cea de-a VII-a ediţie, reuneşte, în 10 şi 11 septembrie, la Moneasa, 15 echipe care se vor întrece în prepararea tocanei la ceaun.

Pe lângă tradiţionala tocană de porc, fasole cu ciolan, gulaş de vită, turiştii sosiţi în staţiune vor fi răsfăţaţi si cu un bogat meniu de preparate tradiţionale din carne de vită, iepure şi vânat. Preparatele maeştrilor bucătari vor fi condimentate cu o varietate de programe artistice.

Program:

Sâmbătă, 10 septembrie

Ora 11.00 – Focul la cazane

Orele 11.30 – 16.00 – Prezentare ceaune de către umoristul Ioan Selesi

Duminică, 11 septembrie

Ora 11.00 – Aprinderea focului la cazane

Ora 14.00 – Program artistic cu Ansamblul „Druscelile” din Bârsa şi solista Roberta Tomşa

Ora 14.45 – Program artistic cu Ansamblul „Păstrătorii Tradiţiilor” din Şicula

Ora 15.30 – Ansamblul „Cununiţa” din Sântana, alături de soliștii Vasile Coca, Mihaela şi Ciprian Istrate ,Valeria şi Traian Ilea, Florica Tomoioagă şi formaţia condusă de Cosmin Marta

Prezentator va fi umoristul Ioan Selesi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.