Gluma care era să-l coste libertatea!

Gluma care era să-l coste libertatea!

Un medic venezuelean va trebui să plătească despăgubiri de aproximativ 90.000 de dolari, pentru o glumă proastă pe care a făcut-o înainte de îmbarcarea într-un avion.

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost supus unui interogatoriu de rutină de un membru al personalului companiei aeriene columbiene și a răspuns printr-o „glumă”, total neinspirată, că ar transporta explozibil C-4. Gluma bărbatului a provocat evacuarea parţială a aeroportului din Miami (SUA).

Acum, Manuel Alvarado va trebui să plătească 89.172 de dolari pentru „lipsa de judecată pe moment”, pentru a compensa pierderile produse prin evacuarea a doua terminale de aeroport, acţiune în care au fost implicate mai multe companii aeriene şi poliţia din Miami, care a angrenat o unitate de genişti în acest scop, informează La Presse.

Deşi medicul din Venezuela a declarat ulterior că a glumit, autorităţile l-au arestat şi au declanşat procedurile de urgenţă pe Aeroportul Internaţional din Miami (Florida).

După ce procurorul a decis în cele din urmă să renunţe la acuzaţia de alertă falsă de atentat cu bombă şi comportament criminal, Alvarado s-a angajat să plătească despăgubirile de aproximativ 90.000 de dolari, potrivit avocatului său.

De la atacurile din 11 septembrie 2001, ameninţările de atac cu bombă pot fi aspru pedepsite în Statele Unite ale Americii.

Foto: lapresse.ca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.