Grădină de lectură, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“

Grădină de lectură, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“

Cu sprijinul Consiliului Județean Arad, lucrările de modernizare continuă și în acest an la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“.

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad continuă și în acest an seria de modernizari și transformări începute anul trecut. Astfel, cu sprijinul direct al Consiliului Județean Arad s-a realizat renovarea și reamenajarea Secției „Împrumut Carte pentru Adulți”. Au fost montate sisteme de iluminat moderne, accesul la raft a fost mult ușurat, iar interacțiunea dintre cititor și bibliotecar este mult mai facilă, datorită evidenței informatizate. De altfel, la redeschiderea secției, în cursul verii trecute, publicul, în marea sa majoritate, a apreciat schimbările făcute.

De asemenea au fost regândite, reamenajate și alte spații pentru a mări confortul și facilitățile pentru utilizatorii bibliotecii. A fost amenajată sala de studii pentru cercetători „Lucian Blaga“ și totodată a fost recondiționată și renovată sala de lectură, care a primit și numele de „Sala Kölcsey”. De asemenea a fost finalizată și modernizarea Sălii „Astra“, o încăpere destinată multiplelor manifestări publicistice și nu numai. În acest scop a fost achiziționat mobilier modern, modular, care poate  fi adaptat rapid și montat potrivit nevoilor fiecărui eveniment în parte.

Și în acest an, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean Arad, investițiile vor continua. Sala Artă și Multimedia va suferi o serie de transformări și modernizări și va avea și mai multe de oferit publicului specializat, dar și amatorilor de artă în multiplele ei moduri de exprimare. În cinstea compozitorului arădean, această încăpere a și fost numită Sala „Sabin Drăgoi“.

Nu în ultimul rând, va fi inaugurată și „Grădina de Lectură” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“. Curtea interioară a instituției noastre a fost pavată cu piatră cubică, în armonie cu clădirea bibliotecii. „Urmează a se amenaja spațiile de lectură, dar și aranjamentele peisagistice, când vremea o va permite. Potrivit estimărilor noastre, în cursul acestei primăveri, noul spațiu va fi pus la dispoziția publicului pentru  a oferi cititorilor și mai multe facilități menite a satisface nevoia de lectură și documentare”, afirmă Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.