Grădiniță din județul Arad plină de igrasie. Din dozele de curent curgea apă

Grădiniță din județul Arad plină de igrasie. Din dozele de curent curgea apă

Clădirea unei grădinițe din județul Arad, frecventată de zeci de copii, se află în stare avansată de degradare, este plină de igrasie iar rețeaua electrică este defectă.

Este vorba despre grădinița din localitatea Mișca. Pentru că spațiul punea în pericol siguranța celor 46 de copii care o frecventau, aceștia au fost mutați temporar într-o altă locație, autoritățile locale sperând ca până la Crăciun să reabiliteze clădirea atât în interior cât și în exterior. În acest sens, Consiliul Județean Arad (CJA) a alocat suma de 120 de mii de lei.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat că există o tendință remarcabilă în tot județul pentru reabilitarea grădinițelor, în ultimii doi – trei ani, într-o asociere a administrațiilor locale cu societatea civilă și cu mediul de afaceri. „Faptul că și într-o comunitate ca Mișca există această dorință se explică prin dorința administrației locale de a oferi condiții mai bune copiilor, dar și motive ca părinții acestora să nu fie tentați să părăsească localitatea. Susținem inițiativa și cofinanțăm lucrările la grădiniță, pentru că le considerăm importante”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad.

„Am fost informați că din dozele de curent curgea apă, și se punea astfel în pericol siguranța copiilor. Grădinița nu putea funcționa astfel și îl felicit pe domnul primar că a decis să își concentreze efortul pe punerea în siguranță a preșcolarilor. Sigur, într-o astfel de situație, am aprobat fără discuții solicitarea Primăriei din Mișca și suntem mulțumiți că lucrările se desfășoară în ritm rapid”, a declarat președintele Iustin Cionca.

Sursa foto: CJA

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.