GREVĂ în PRIMĂRII! Când va fi declanșat PROTESTUL

GREVĂ în PRIMĂRII! Când va fi declanșat PROTESTUL

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație a anunțat declanşarea conflictului colectiv de muncă pe plan naţional, în sectorul de activitate „Administraţie publică”. Sindicaliștii vor organiza următoarele forme de protest:

– grevă generală de o oră în dată de 05.07.2016;
– grevă generală de o zi în dată de 12.07.2016;
– grevă generală pe termen nelimitat începând cu dată de 19.07.2016.

Care sunt revendicările salariaţilor:

1. Acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă se elimina discriminările că din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept iar alţii nu.

2. Acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.

3. Ţinând cont de faptul că salariile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centrală, majoritatea angajaţilor din administraţia publică locală având venituri salariale brute apropiate că valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 01 mai 2016), solicităm majorarea salariilor de baza ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25%.

4. Eliminarea în totalitate a Art 32 (4) din OUG nr. 20/2016.

Foto: Botosaneanul.ro

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.