Grup Salubrizare Urbană, la un pas să piardă autorizația de mediu

Grup Salubrizare Urbană, la un pas să piardă autorizația de mediu

Grup Salubrizare Urbană ar putea rămâne fără autorizația de mediu dacă până mâine nu va îndeplini măsurile impuse de Garda de Mediu.

Reamintim că arădenii din localitățile aflate în zona 2 (Valea Mureşului) şi zona 5 (Chişineu Criş) stau cu containerele pline cu gunoi, pentru că Grup Salubrizare Urbană nu mai adună deşeurile.

Situația pare fără ieșire, mai ales că firma care administrează staţiile de transfer din Bârzava şi din Chişineu-Criş (FCC Environment) refuză de mai mult timp să mai primească gunoaiele adunate de angajații Grup Salubrizare Urbană, din cauza neplății facturilor.

„Având în vedere faptul că, de la începutul lunii mai, societatea care prestează servicii de salubritate în 24 de localități de pe raza județului Arad nu a mai efectuat colectarea deșeurilor menajere, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Arad a demarat o acțiune de control, începând din data de 04.05.2019. În timpul controlului, au fost dispuse măsuri urgente pentru ridicarea, în termen de 48 de ore, a deșeurilor menajere existente, și asigurarea continuității serviciului de salubrizare. Întrucât, la expirarea termenului, comisarii GNM – CJ Arad au constatat nerealizarea măsurilor impuse, operatorul de salubritate a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 70.000 de lei și i s-a acordat un termen suplimentar de 48 de ore. Astăzi, 09.05.2019, comisarii GNM au aplicat o nouă amendă societății de salubritate, în valoare de 90.000 de lei, pentru neîndeplinirea măsurilor impuse în timpul controlului anterior.
În plus, pentru nerespectarea prevederilor din autorizația de mediu, Agenția Judeţeană pentru Protecția Mediului Arad a emis notificare în vederea conformării la prevederile autorizaţiei de mediu, cu termen 11.05.2019. În cazul nerespectării termenului de conformare urmează anularea autorizaţiei de mediu”, se arată într-o informare a Gărzii de Mediu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.