Guvernul facilitează NUMIREA POLITICĂ a PREFECȚILOR și SUBPREFECȚILOR

Guvernul facilitează NUMIREA POLITICĂ a PREFECȚILOR și SUBPREFECȚILOR

Guvernul modifică astăzi OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefecților şi subprefecților, aceste funcţii urmând să devină unele de demnitate publică.

Cu alte cuvinte, premierul va putea numi prefecții din rândul membrilor de partid fără ca aceștia să mai fie nevoiți să intre în rândul funcționarilor publici prin tot felul de aranjamente.

„Prin aplicarea noii reglementări, ocuparea unor funcţii de demnitate publică de către prefect şi subprefect, situaţie în care aceştia pot fi membri ai unor partide politice, este în concordanţă cu rolul prefectului de reprezentant al Guvernului pe plan local, Guvernul fiind o autoritate publică care are structură politică”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

În plus, se va înfiinţa şi o funcţia de secretar general al instituţiei prefectului, pentru o mai bună coordonare cu ministerele.

  1. Halooooooo PSD,

    Nu mai schimbati oamenii pe criterii politice. Astia PSDizeza statul Roman. Este o rusine ca un partid se transforma intr-un partid stat. Hooooooo!!!!

    Asa ar fi sunat titlurile propagandei PNL si USR, dar acum ca ei vor sa isi puna oamenii, ne explica cum este normal ca o administratie sa isi puna oamenii. Hooooo!!!!! Marssssss

    Raspunde
  2. Din ciumpalau de partid , direct prefect. Foarte tare, daca facea PSD ul asa ceva, era-ti deja pe strada cu gura pana le cer !!! Dar asa e bine, pana la urma fiecare analfabet trebuie sa primeasca sanse egale la conducerea tarii…..

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.