Guvernul LOVEȘTE în ȘCOLILE DE ȘOFERI. CONDIȚIA OBLIGATORIE pentru a obține permisul de conducere!

Guvernul LOVEȘTE în ȘCOLILE DE ȘOFERI. CONDIȚIA OBLIGATORIE pentru a obține permisul de conducere!

Maşinile care au fost implicate în accidente nu vor mai avea voie să circule dacă nu vor efectua o nouă inspecţie tehnică, iar şcolile de şoferi îşi vor putea prelungi autorizaţia doar dacă minimum 50% dintre candidaţi au promovat examenul şi au luat permisul de conducere, reiese dintr-un document adoptat, miercuri, de Executiv.

„Şcolile de şoferi nu pot fi controlate în mod eficient dacă îndeplinesc cerinţele de formare pentru desfăşurarea numărului minim de ore de teorie şi practică. (…) ARR intenţionează să introducă criteriul de promovare a examenului (min. 50%) pentru prelungirea licenţei de funcţionare a şcolii de şoferi pentru a controla numărul de candidaţi care pot lua examenul pentru permisul de conducere”, se arată în Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră 2016-2020.

Documentul îi vizează şi pe şoferii indisciplinaţi. Acesta prevede că maşinile care au fost implicate în accidente rutiere vor trebui supuse unor inspecţii tehnice înainte de a putea fi folosite din nou de către şoferi.

Totodată, şoferii în vârstă trebuie să îşi facă mai des analizele medicale. Potrivit documentului, se are în vedere „reducerea perioadelor de efectuare a verificării medicale a conducătorilor auto începând cu o anumită vârstă, în conformitate cu normele stabilite de Ministerul Sănătăţii”.

Potrivit strategiei, „România trebuie să devină o ţară sigură din punct de vedere al traficului rutier pentru cetăţenii ei, pentru investitori şi turişti, pentru cei care o tranzitează, prin reducerea progresivă, în perioada 2016 – 2020, a numărului victimelor accidentelor rutiere, pentru a ne putea înscrie în graficul comun stabilit de statele membre UE”.
 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.