Guvernul PNL va face investiţii majore în agricultură, pentru a susține produsele româneşti şi sistemul de irigaţii

Guvernul PNL va face investiţii majore în agricultură, pentru a susține produsele româneşti şi sistemul de irigaţii

Cu ajutorul fondurilor europene, Guvernul PNL va aduce sume mari de bani pentru agricultură. 21,678 miliarde de euro vor fi atrase pentru perioada 2021 – 2027.

Prin strategia de gestionare a apei  – infrastructura de irigații, infrastructura de desecare/drenaj, lucrări de combatere a eroziunii solului, lucrări de prevenire a deșertificării, finalizarea sistemului național antigrindină și creșterea precipitațiilor – vor veni în România 6,5 miliarde de euro.

PNL are un plan concret pentru a scoate agricultura românească din impas. Sumele pe care și-a propus să le atragă de la UE cuprind 3,5 miliarde de euro destinate pentru infrastructura de irigații, 2,5 miliarde euro pentru infrastructura de drenaj/desecare și 0,5 miliarde de euro pentru infrastructura de Combatere a Eroziunii Solului. Un alt obiectiv strategic este crearea unei rețele naționale de colectare, depozitare, procesare și distribuție a produselor românești, cu investiții de 750 millioane Euro.

Consolidarea poziției micului producător se va realiza prin sprijin pentru cooperare în vederea integrării producției pe lanțul agroalimentar ce vizează consolidarea poziției producătorilor în lanțul valoric pentru împărțirea echitabilă a profitului. Se urmărește finanțarea unor măsuri pentru facilitarea accesului la piață, prin susținerea asocierii în forme asociative cu rol economic (cooperative și grupuri de producători) care să-și poată comercializa producția de la fermă la consumator.

„Guvernul PNL are ca obiectiv dezvoltarea pieţelor locale în vederea valorificării pe plan local a produselor agroalimentare. Astfel, vor fi susţinute lanțurile scurte de aprovizionare la nivel local în vederea realizării unei conexiuni directe între producător și consumator”, a declarat senatorul PNL Ioan Cristina.

Promovarea produselor locale/românești se va realiza prin acțiuni de educare şi marketing prin promovarea produselor locale, tradiționale, românești (prin toate canalele de comunicare), care vor veni în sprijinul micilor producători contribuind totodată la dezvoltarea agro-turistică a mediului rural. De asemenea, se urmăreşte crearea unei rețele naționale de colectare, depozitare, procesare și distribuție a produselor românești.

„Programul de guvernare PNL porneşte de la sursele de finanţare, de la capacitatea crescută a de accesa fonduri europene. Investiţiile masive în agricultură ne vo ajuta în perioada următoare, care se anunţă dificilă pentru economie”, a spus senatorul Cristina.

Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025

  1. FELICITARI PNL ARAD!LUPTA SI VEI CASTIGA

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.