Hackerul arădean Guccifer ar putea da peste cap alegerile din SUA

Hackerul arădean Guccifer ar putea da peste cap alegerile din SUA

Marcel Lazăr Lehel, taximetristul din Sâmbăteni cunoscut în toată lumea ca „hackerul Guccifer”, ar putea fi decisiv în ceea ce priveşte ocuparea poziției de cel mai puternic om al lumii, după ce Hillary Clinton, candidatul democrat la președinția SUA, ar putea fi acuzată de neglijenţă în tratarea unor secrete de stat.

Trebuie spus că FBI anchetează folosirea de către Hillary Clinton, fost secretar de stat, a unui cont de e-mail și a unui server personal pe perioada mandatului, în locul celor oficiale, care ar beneficiat de protecţie.

Hillary Clinton ar putea fi acuzată de încălcarea unui articol din legislația SUA, care prevede că „oricine, dacă a fost în posesia legală sau în controlul oricărui document (…) care afectează securitatea națională și prin gravă neglijență permite ca acesta să fie mutat, pierdut, furat, modificat sau distrus (…) este pasibil de amendă sau închisoare pe o perioadă nu mai mare de zece ani sau ambele”.

Extrădat în SUA, Marcel Lazăr Lehel, alias Guccifer, ar putea fi folosit de FBI pentru a o acuza pe Hillary Clinton de neglijenţă, aceasta fiind nevoită, astfel, să iasă din competiţia electorală.

În afară de Hillary Clinton, Guccifer este acuzat că a spart conturile de e-mail ale unor membri ai familiei Bush, a secretarului de stat american Colin Powel, ale unor vedete, ale unor membri ai familiei miliardarilor Rockefeller şi ale unor oficiali ai administraţiei Obama. În România, acesta a spart inclsiv contul fostului şef al SRI Corneliu Maior.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.