Hackerul arădean Guccifer a fost adus din SUA și încarcerat în România

Hackerul arădean Guccifer a fost adus din SUA și încarcerat în România

Hackerul arădean Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele Guccifer, a fost adus din Statele Unite ale Americii şi încarcerat la Penitenciarul Rahova. El a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare de către o instanţă din statul american Virginia.

Procurorii americani au susţinut că Guccifer a spart conturile a circa 100 de cetățeni americani, printre aceştia aflându-se secretarul american de stat Colin Powell şi membri ai familiei fostului preşedinte american George W. Bush.

Lazăr ar fi spart conturile „membrilor familiei a doi foşti preşedinţi americani, a unui fost membru al Cabinetului american, a unui fost consultant prezidenţial”, se arată într-un comunicat, iar după ce ar fi avut acces la conturile de email şi de pe reţelele sociale ale acestora, le-ar fi publicat corespondenţa de pe email, informaţii de natură medicală şi financiară şi fotografii personale.

Guccifer a recunoscut că a spart conturile de email ale unor personalităţi americane, inclusiv membri ai familiei Bush, şi pec el al lui Hillary Clinton.

De remarcat, că în perioada în care Guccifer s-a aflat în Statele Unite s-a amplificat scandalul legat de divulgarea unor e-mailuri ale candidatei democrate Hillary Clinton şi ale angajaţilor cabinetului acesteia, care au fost folosite ca temă pentru atacurile din campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA.

  1. In loc sa-l bagam in inchisoare, mai bine-l angajam la serviciile secrete, poate s-ar finaliza mai repede dosarele de coruptie, nu?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.