Haideți să îl ajutăm pe ANDREI! Un tânăr de numai 29 de ani, diagnosticat cu o TUMOARE la baza craniului

Haideți să îl ajutăm pe ANDREI! Un tânăr de numai 29 de ani, diagnosticat cu o TUMOARE la baza craniului

Andrei este un tânăr vesel, cu multe aspirații și planuri pentru viitor. Soarta însă i-a pus în cale un obstacol dificil, peste care acum este nevoit să treacă.

Mesajul postat de acesta pe pagina sa de Facebook a fost un adevărat șoc pentru prietenii, foștii colegi și apropiații săi: a fost diagnosticat cu o tumoare la baza craniului care s-a extins și în zona cervicală. Totul a pornit de la niște dureri de cap care nu mai treceau, când a decis să facă un RMN, iar apoi a primit rezultatul terifiant.

Costul intervenției chirurgicale și al tratamentului în Germania se ridică la o sumă exorbitantă, de peste 35 000 de euro, deoarece este vorba de un caz complex. Andrei are nevoie de ajutorul nostru, deoarece, după cum scrie și el, tot ce își dorește este să trăiască.

Acesta este mesajul său de pe facebook și contul unde se pot face donații:

„Dragii mei prieteni,
De câteva zile scriu şi rescriu acest mesaj pentru voi. Cu un sentiment de nedescris astăzi am decis că e timpul să îmi deschid sufletul în faţa voastră.
De ce această poză aleasă pentru postare?
Pentru că în aceste momente trebuie să fiu un învingător…
Totul a început în urmă cu mai multe luni, cu o durere de cap insuportabilă, care a ţinut zile întregi. Simptome care le-am simţit şi în anii trecuţi dar am trecut peste. Dar acum, acest lucru m-a pus pe gânduri şi m-am prezentat la medic.
Am urmat unele tratamente, dar fără succes.
În urma unei consultaţii medicale de specialitate şi pe baza RMN-ul mi s-a descoperit o Tumoare la Baza Craniului cu Extensie în Cervical care presează creierul în sus, dar şi nervii din zona cervicală.
La primă consultaţie de specialitate din ţară, mi s-a spus că în România nu există tehnică pentru problema mea şi nu mulţi medici sunt dispuşi să facă această operaţie.
Necesită o operaţie foarte complexă, deoarece Tumoarea se afla într-un loc greu de ajuns. Accesul la ea va trebui făcut din două părţi.
În momentul de faţă sunt şocat, nu-mi găsesc cuvintele. Când aud explicaţii parcă trec pe lângă mine. Nu realizez ce aud.
Nu-mi vine să cred că am o problemă de sănătate foarte gravă.
Am transmis datele medicale RMN şi simptomele, atât la medici din România cât şi din Străinătate şi aştept un răspuns…
Am o perioadă scurtă de timp la dispoziţie să găsesc echipa potrivită pentru că pot interveni complicaţii în orice moment, sper să nu.
Vor fi necesare deplasări atât în ţară pentru consultaţii cât şi în afara ţării care implică multe costuri.
În urma unor discuţii prealabile cu o clinică din Tubingen (Germania) am primit o primă estimare de costuri (în jur de 35.000 Euro +costuri adiacente), dar având în vedere complexitatea intervenţie această sumă probabil va fi depăşită şi mult mai mare. Aştept un răspuns oficial după care voi reveni cu amănunte.
Povestea mea, cu bune şi rele o ştiţi cu toţii, probabil, dar,
«Nu judeca cartea vieţii mele înainte să mă citeşti! Iubeşte o carte după capitolele sale dulci, nu după coperta sa…»
Am absolvit 2 facultăţi cu speranţa că voi realiza ceva în viaţă.
Mulţi la vârsta mea au deja o familie… Şi eu îmi doresc acest lucru. Mereu am iubit cu sufletul, dar nu a fost să fie.
Mai am multe de făcut şi de oferit în această viaţă.
Nu voi uita niciodată când o domnişoară psiholog, fără să avem prea multe discuţii, mi-a spus: «Andrei, tu ai mult potenţial.»
Îmi place să ies la cinema sau cu prietenii seara prin oraş, să mănânc o pizză, să savurez o îngheţată, dar asta nu înseamnă că tot timpul am avut o situaţia materială foarte bună, chiar dacă am ascuns asta şi am lăsat să se vadă doar părţile bune din viaţa mea.
Voi ieşi în continuare la o plimbare prin oraş, un suc sau la cinema (sunt un cinefil), lucrurile astea îmi dau o stare emoţională de bine şi să nu mă gândesc la acel moment… Dar asta dacă mă simt în stare şi cât îmi permite starea mea de sănătate, uneori îmi vine să stau doar în pat şi mă simt lipsit de puteri. Probabil într-un scurt timp când voi găsi echipa de specialişti care să mă ajute, va trebui să mă pregătesc pentru intervenţie.
Voi profita de fiecare minut până în momentul Operaţiei, care sunt conştient că va fi dificilă. Sper că totul va ieşi bine.
Multe cunoştinţe mă întrebau: Nu te-ai angajat? Eu zâmbind, răspunzând: Nu, şi încercam să schimb subiectul, dar nimeni nu ştia că defapt nu mă simţeam capabil să lucrez cu toate că îmi doream asta. Am şi lucrat prin diferite locuri, fără să spun nimănui, dar nu pentru mult timp. Nu e uşor să nu poţi dormi nopțile că ai dureri de cap, să te trezeşti cu o durere de cap şi ceafa insuportabile sau fi lipsit de putere.
Mi-am ascuns durerile pentru că nu am vrut să îmi poarte nimeni această povară sau să fiu privit altfel… De multe ori m-am simţit singur pentru că m-am închis în mine şi nu am comunicat cu nimeni.
De un timp am mâinile amorţite constant şi nu le mai pot controla 100%.
Am putere mai mult în mâna dreaptă.
Tumoarea îmi presează unii nervi care îmi afectează partea stângă mai tare, atât a mâinii cât şi a capului.
Obosesc repede, dar încerc să înving orice durere şi sentiment negativ. Mereu am fost mai emotiv şi încerc să nu plâng acum.
Pot folosi doar telefonul să scriu cu cele două degete. Sunt norocos 🙂
Asta mă ajută să corespondez cu medicii.
Când trebuie să completez formulare în scris mă descurc mai greu.
Condusul unei maşini sau mersul pe bicicletă, în momentul ăsta e doar o amintire…
Nu ştiu ce să răspund unei persoane care mă întreabă cum mă simt. Nu cunosc răspunsul.
Cu siguranţă vor fi implicate nişte sume de bani astronomice pentru situaţia mea. Această sumă de bani ne depăşeşte, atât pe mine cât şi pe întreaga mea familie.
Niciodată nu am cerut nimănui nimic, dar acum în aceste momente foarte grele pentru mine sunt nevoit să cer ajutorul tuturor.
Nu ştiu cum să procedez.
Nu ştiu cum să reacţionez.
Voi aprecia din suflet fiecare ajutor,
chiar dacă e doar un zâmbet, va însemna foarte mult pentru mine.
Dacă aveţi idei, cunoştinţe în domeniu sau cunoaşteţi persoane/asociaţii/fundaţii care mă pot ajuta. Orice ajutor e o binecuvântare pentru mine. Chiar şi o simplă distribuire pe facebook a mesajul meu mă va ajuta pentru că lumea să-mi cunoască situaţia.
Vă pun la dispoziţia tuturor toate datele medicale şi documente, de îndată ce le primesc.
Momentam deţin doar RMN-ul
(voi posta în comentariu rezultatul)
Precum şi toate răspunsurile oficiale primite de la clinicile de specialitate, când le voi primi.
Dacă sunt persoane care doresc să mă susţină financiar, la transfer sau depunere, vă rog să specificaţi: Donaţie pentru Andrei Pusok. Pentru a putea gestiona banii. Aşa voi putea să vă mulţumesc fiecăruia în parte când îmi va permite timpul şi sănătatea.
Se va justifica fiecare cheltuială făcută.
Nu doresc bogăţie. Sănătea e cea mai mare bogăţie pe care o doresc.
Voi încerca să deschid şi un cont PayPal pentru donaţii, dar nu cunosc procedura deocamdată (aştept sfaturi cei în cunoştinţă de cauză).
Eu nu ştiu cât mai sunt în putere să gestionez totul. Drumurile şi birocraţia mă obosesc.
Deocamdată voi lăsa contul mamei mele, deoarece eu nu deţin unul. Ea se va ocupa şi va gestiona tot ce ţine de costuri, alături de alţi membri din familie.
CONT IBAN Banca Transilvania
Nume: Lascu Luminița Doina
COD SWIFT BTRLRO22
Cont EUR RO59BTRLEURCRT0138998501
Cont RON RO12BTRLRONCRT0138998501
Nr.Tel. : Lascu Luminița Doina 0745843038
Facebook Luminiţa Lascu
Nr.Tel. : Andrei Pűsők 0740405424
Vă rog frumos să fiţi înţelegători pentru ceea ce v-am relatat.
Faptul că aţi citit mesajul meu, deja e un prim ajutor şi-mi dă putere să lupt pentru ceea ce va urma….
Asta e Muntele meu Himalaya pe care trebuie să îl urc…
Vreau să trăiesc !
Vă rog frumos daţi-mi această şansă.
Dacă ne vom întâlni pe stradă, ZÂMBIȚI şi eu voi face la fel…
Al vostru prieten,
Andrei Pűsők.”

UPDATE

Andrei a fost la Cluj la o consultație în această dimineață, însă din păcate veștile nu au fost prea bune:

„Sunt la Cluj. Tocmai am ieşit de la consultul de specialitate. Încă nu îmi revin din ce mi s-a spus… Nu sunt veşti bune. Este vorba de o operaţie foarte complexă şi multe riscuri. Domnul doctor a acceptat să mă opereze dar trebuie să aştept o programare. Trebuie să port un guler philadelphia pentru a-mi susţine capul deoarece zona e foarte afectată. Va fi necesar şi un implant cu şuruburi pentru a-mi susţine capul. Recuperarea va fi grea şi de durată. Sper ca Bunul Dumnezeu să mă ajute … Între timp mai aştept şi răspunsul celorlalte clinici.
Tot ce îmi doresc acum e să ajung acasă şi să dorm… Este prea mult pentru ziua de astăzi. Am obosit.”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.