Haine, încălțăminte și accesorii, în valoare de peste 100.000 de euro, confiscate la Vărșand

Haine, încălțăminte și accesorii, în valoare de peste 100.000 de euro, confiscate la Vărșand

Haine, încălțăminte și accesorii, în valoare de 120.000 de euro, au fost confiscate la Vărșand.

În data de 17 iunie, inspectorii vamali ai Serviciului de Supraveghere şi Control Vamal din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara au reţinut, 33.578 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele) susceptibile a fi contrafăcute.

Acestea au fost depistate în data de 3 iunie. La solicitarea lucrătorilor poliţiei de frontieră din cadrul Punctului de trecere a frontierei Vărșand a fost efectuat un control vamal asupra unui automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean turc, care transporta articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte sub supraveghere vamală, din Turcia către Belgia. În urma controlului vamal amănunţit, efectuat de echipa formatǎ de inspectorii vamali ai Serviciul de Supraveghere şi Control Vamal din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, au fost identificate 38050 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele) în valoare de 120.000 euro, susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelctuală, precum și 181 de colete conținând 8.705 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii fără marcă protejată, sustrase de la control vamal.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea bunurilor, precum şi verificarea, la reprezentanţii titularului de marcă, a tuturor bunurilor susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelctuală.

În cauză  a fost deschis dosar de cercetare penalǎ întrucât fapta ar putea întruni elementele constitutive ale infracţiunii de contrabandă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.