Haine pentru copii, RETRASE din magazinele din toată ţara. Cauzele: Poliester în loc de „100% bumbac” şi risc de strangulare

Haine pentru copii, RETRASE din magazinele din toată ţara. Cauzele: Poliester în loc de „100% bumbac” şi risc de strangulare

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au retras de la vânzare haine pentru copii din zeci de magazine din ţară, în urma unor controale care au scos la iveală faptul că produsele vestimentare destinate copiilor prezentau mai multe nereguli.

În urma analizelor efectuate de laboratoare s-a depistat că hainele şi pijamăluțele pentru copii dintr-un lanţ de magazine din România nu sunt realizate 100% din bumbac, cum scria pe etichetă, ci 100% din … poliester.

„La 609 operatori economici s-au depistat abateri de la prevederile legale. Din 67 de probe prelevate, 48 nu sunt conforme. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 1.161.350 lei. Am prelevări de probe şi produse din toată ţara. Au fost controlaţi şi verificaţi 734 de operatori economici, iar la 609 s-au depistat abateri de la prevederile legale”, a declarat Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC.

Inspectorii au descoperit, totodată, mai multe nereguli privind informaţiile de pe etichetă, care nu erau traduse în limba română, dar şi haine pentru copii care prezentau risc de strangulare din cauza şnururilor de la baza gâtului.

Inspectorii ANPC le recomandă cumpărătorilor să fie foarte atenţi ce produse achiziționează în această perioadă, îndeosebi, în preajma zilei de 1 iunie, când majoritatea părinților cumpără cadouri pentru Ziua Copilului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.