HALUCINANT: România se îndatorează cu 1078 euro pe secundă! Ce spune un deputat arădean, fost membru al guvernului

HALUCINANT: România se îndatorează cu 1078 euro pe secundă! Ce spune un deputat arădean, fost membru al guvernului

Politica guvernamentală catastrofală de împrumuturi galopante la dobânzi uriașe continuă, atrage atenția deputatul social-democrat Mihai Fifor, într-un comunicat de presă.

Fost ministru, parlamentarul arădean susține că vreme de 30 de ani vom plăti, toți românii, „guvernarea pe datorie impusă de coaliția de dreapta”.

Chiar din prima zi lucrătoare a noului an, guvernul Cîțu a cerut băncilor încă 1 miliard de euro împrumut. În 2020, Cîțu, ca ministru al Finanțelor, a îndatorat țara cu 164 miliarde de lei – 34 de miliarde de euro, mai mult cu 80% decât totalul împrumuturilor contractate în anul 2019. 1078 euro pe secundă! Aceste este nivelul șocant la care au ajuns împrumuturile în guvernarea Iohannis – PNL! Este imens și nimeni nu știe ce s-a făcut cu acești bani pentru că ni se spune că bani de salarii, pensii și alocațiile copiilor nu există și, la fel, bani de investiții nu sunt”, spune deputatul arădean.

Potrivit acestuia, și mai grav este că România se împrumută la dobânzi aferente ratingului junk, de 38 de ori mai mari decât media UE. „Dobânda pentru România este de 3,04%, față de media UE 27 – 0,08%, la împrumuturile pe termen lung. România, în guvernarea actuală, plătește dobânzi de 15 ori mai mari decât Bulgaria (0,2%), de 19 ori mai mari decât Lituania (0,16%), de 4 ori mai mari decât Grecia (0,75%). Jumătate dintre țările UE 27 se împrumută la dobânzi negative pe termen lung. Peste 1 miliard euro/anual vor plăti SUPLIMENTAR populația și companiile prin taxe și impozite în contul dobânzilor și comisioanelor suplimentare la avalanșa de împrumuturi făcute de Cîțu”, susține deputatul Mihai Fifor.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.