HAOS în spitalele din România după ce SISTEMUL DE CITIT cardurile de sănătate S-A BLOCAT: Bolnavii nevoiți SĂ AȘTEPTE PE HOLURI

HAOS în spitalele din România după ce SISTEMUL DE CITIT cardurile de sănătate S-A BLOCAT: Bolnavii nevoiți SĂ AȘTEPTE PE HOLURI

Bolnavi așteptând ore interminabile la ușile medicilor, agitație și nervi întinși la maxim. Este ceea ce s-a putut vedea în spitalele din România, dar și la cabinetele medicilor de familie, vineri dimineață, după ce sistemul de citit cardurile de sănătate s-a blocat, astfel că medicii nu au mai putut elibera rețete.

Problema a fost reclamată de cadre medicale din toată ţara la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), iar situația nu s-a remediat nici până la această oră (n.r. 14.00).

Repezentantul CNAS a explicat că sistemul informatic s-a blocat în jurul orei 7:00, iar în prezent se lucrează la remedierea situaţiei.

În timp ce reprezentanții Casei Naționale de Sănătate susțin că medicii pot opera offline serviciile, urmând ca în 24 de ore de la remedierea situaţiei să ridice aceste servicii online, întrucât introducerea cardului în cititor lasă o amprentă offline, medicii de familie refuză să elibereze rețete pacienților, spunând că, din moment ce sistemul este blocat, nu se poate introduce codul PIN şi, implicit, nu se poate desfăşura nicio operaţiune.

Încă din prima zi de folosire a cardurilor de sănătate, la începutul lunii mai, sistemul de validare a întâmpinat probleme, aşa că pacienţii s-au văzut nevoiţi să aştepte ore întregi pe holuri. Dacă atunci te puteai prezenta la medic şi fără cardul de sănătate, de la 1 septembrie acesta a devenit obligatoriu.

  1. softul pt cardul asta este un rahat nefunctional
    si nu este nimic de remediat , el pur si simplu se blocheaza .
    rahatii de la sanatate arunca vina pe medicii de familie , care dupa parerea lor ar trebui sa acorde servicii de degeaba azi
    RUSINE BAI BANICIOIU , ESTI UN RATAT EXACT ASA CUM AU FOST TOTI MINISTII DE DOI BANII DINAINTEA TA

    Raspunde
  2. au stat bolnavii pana la ora 12 cu sutele in fata cabinetelor medicilor de familie degeaba , iar la 12 sa terminat programul si au fost sfatuiti sa revina luni .
    sant oameni batrani , unii cu boli grava care pot murii daca nu iau zilnic medicamentele prescrise
    ce ziceti de asta domnule ministru , va faceti vinovat de moartea acestor oameni, sau nu va pasa !
    ar trebui sa dati afara presedintele de la CAS ,si apoi sa va dati demisia de onoare , daca mai aveti asa ceva .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.