Harta emoțională a Aradului – „desenată” pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”

Harta emoțională a Aradului – „desenată” pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad prezintă publicului un nou spectacol. Avanpremiera va avea loc pe data de 21 mai iar premiera pe 22 mai.

Un colaj afectiv. O hartă emoțională a Aradului. O oglindă a momentului. Un demers teatral menit să (re)descopere acea legătură esențială pe care fiecare dintre noi ar trebui să o avem cu urbea. Spectacolul „Insule” – pe care trupa Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad îl va prezenta publicului în 21 mai, de la ora 19, în Holul Roșu al Sălii Studio – avanpremiera și în 22 mai, de la aceeași oră, premiera –  este un concept semnant de Mihai Păcurar, cel care semnează și regia. Textul este unul colectiv, iar dramaturgia îi aparține Ioanei Hogman.

„Am plecat de la un feeling pe care am început să îl am în ultimii 10 ani, de fiecare dată când mă întorceam acasă de sărbători. Am început să mă simt din ce în ce mai deconectat de oraș, de Arad. Am început să simt că vremurile acestea pe care le trăim își pun amprenta asupra orașului din ce în ce mai puternic. Și am vrut să văd dacă și cei din jurul meu simt același lucru. Dacă suntem cumva în acest acord: că am putea să dăm și să primim mai mult de la acest oraș. Așa a început un laborator de trei luni (…) din care a ieșit acest colaj emoțional, această hartă emoțională a Aradului”, spune Mihai Păcurar

Distribuția spectacolului îi reunește pe: Oltea Blaga, Florin Covalciuc, Bogdan Neciu, Robert Pavicsits, Iulia Pop-Dragoș, Alina Vasiljević și Carmen Vlaga-Bogdan. La aceștia se adaugă: Liliana Balica, Carmen Butariu, Adelin Ghionghioșan, Ioan Peter, Roxana Sabău, Ștefan Statnic, Mariana Tofan, Angela Petrean Varjasi – implicați în acest proiect prin intermediul unor înregistrări audio.

„Actorii din distribuție formează un fel de eșantion al locuitorilor Aradului: am vrut neapărat să am actori care s-au născut aici, actori care trăiesc aici de mai mulți ani, actori care trăiesc aici doar de doi, trei ani. Adică să încercăm să acoperim toate posibilele moduri de a interacționa cu acest oraș”, mai spune Mihai Păcurar

Echipa noului proiect este completată de Emanuel Florescu (regie tehnică), George Dancu (sunet), Alexandru Dancu (lumini), Kinga Brenda Basiszta (make-up), Florica Valea (recuzita), Krisztina Mezei (cabinieră), Carmen Ispas (impresariat artistic) și Laurian Popa (grafică afiș). 

Biletele pentru spectacolele Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad se pot achiziționa fie online, pe www.eventim.ro, fie de la casieria Teatrului Clasic în zilele de marți, miercuri, vineri între orele 10 – 16, joi – între 10 – 14, sâmbătă și duminică: între 10 – 12 și 16 – 18. Relații și rezervări – la telefon 0744.475.147. 

IMPORTANT: Biletele rezervate telefonic se pot ridica de la casieria Teatrului Clasic până cel târziu cu un sfert de oră înaintea începerii spectacolului. După aceasta, rezervarea se anulează.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.