Ia de la Iohannis

Hanți vorbește. Liber. Și încă de la tribună. Aproape că mi-am frecat ochii, mi-am șters ochelarii pentru a obține o certitudine. El a fost. La Brăila, le-a spus oamenilor că „trebuie să câștigăm”. Nu le-a spus ce și cât și nici de unde va lua diploma.

Vigilent, cum mă prezint, mi-am dat repede seama că tot ceea ce vom câștiga se găsea la cel din spatele lui. Pe numele de scenă, Blaga. Vasile, nu Lucian. Acolo era dumnealui, care dădea tonul la aplauze și la pornirea unei vuvuzele. A, mai era Predoiu, dar nu știu cu ce treabă. În rest, pedelei, paralei, puneți fraților mâna pe ei. Cam asta am văzut eu din ce a arătat rămasul singur de la Realitatea. A repetat neamțul la nesfârșit că trebuie să câștige, fără a spune și de ce. Nu zic că nu are dreptate. El chiar trebuie să câștige, că altfel o ia na-na, la poponeață. Aș zice că cine l-a pus să se bage în fiertura asta, dar acum e puțin cam piftie și nu mai are rost să-l necăjesc. Asta e, ce-și face omul cu mâna lui este dreaptă manufactură.

Și-apoi, dacă se întâmplă să nu? Ce mai vaiet, ce mai urlet…

Tot la televiziunea aia, m-am răcorit încă din primele ore ale zilei de azi. Trecând cu telecomanda prin canale l-am auzit pe Rareș Bogdan pronunțând cuvântul magic, domnul Falcă. Gata, al meu ești. Ia să văd ce lecții de inteligență mai predă „băiatul tatii”.

Cu privirea-i precum jimbla
Și-a nghițit primarul limba.
Îi zicea Codrin de stele
El, se cățăra pe ele…
Îi zicea de ginerică
Ia de la Iohannis, Gică.

Cam așa s-a desfășurat un dialog ce s-a dorit unul combatant fără resuscitare. Adică, un fel de învingătorul ia tot. De data asta, învinsul a luat tot. În gură, pe spate și orinunde s-a găsit un loc de parcare. El, naivul, sfânta viloicostenie de pe mal de apă, o dă că e fiu de tată și nepot de unchi. Bravo, ai sedus electoratul. Feriți urna că vin lucrătorii bine făcuți. Pardon, cei bine făcuți suntem noi, doar că la buzunare. Ei au doar lucrul la ei. Până în 21 decembrie anul Domnului 2014. Pe 22 a fugit unul cu elicopterul, acum cred că nu-i mai apucă ziua națională. Așa că eu vă urez să fiți votați doar de acei pe care eu îi voi duce la vot cu racheta Simonei Halep. Și să dispăreți pentru totdeauna din neamul acesta generos al românilor. Care știu să vă și păzească, să nu mai faceți pui.

Dumnică, 16 noiembrie, votați orice numai Iohannis, nu. Și opriți odată autocarele ce fug prin Europa în căutare de secții de votare.

  1. Stau si ma intreb: oare ce ar zice Coposu citindu-ti epistola.
    PS Macar acuma cand se implinesc 19 de la moartea lui, te rog nu-i mai intina memoria.

    Raspunde
  2. Mai Floreo…te-ai trezi in sfarsit? La mai mare nea!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.