Iar NE ARD LA BUZUNARE! Cât vom plăti pentru GIGACALORIE la iarnă

Iar NE ARD LA BUZUNARE! Cât vom plăti pentru GIGACALORIE la iarnă

Cetăţenii care nu şi-au montat centrale în apartamente şi depind în continuare de sistemul de comun de termoficare (CET) au toate motivele să privească cu îngrijorare spre lunile de iarnă care vor veni.

Astfel, potrivit informaţiilor noastre, deşi era aşteptată o ieftinire a gigacaloriei, preţul acesteia va rămâne neschimbat. Adică, 290 de lei, la fel ca şi iarna trecută.

Situaţia este alarmantă în rândul asociaţiilor de proprietari, din cauza datoriilor uriaşe către furnizorul de agent termic.

Contactat de newsar.ro, Vasile Arion, vicepreşedintele ULAL Arad, a declarat: „Ne aşteptam să scadă preţul gigacaloriei şi chiar am făcut demersuri în acest sens. Vor fi probleme, pentru că la începutul acestei ierni restanţele asociaţiilor de proprietari faţă de furnizor sunt duble faţă de cele cu care s-a intrat în iarna trecută”.

Conform unor surse, preţul gigacaloriei va scădea cu aproximativ 25 la sută la Arad, dar numai de iarna viitoare.

  1. Si cei care au centrale pe gaz trebuie sa plateasca un procent din factura de caldura de la Cet, oare cei care se incalzesc de la Cet nu ar trebui sa plateasca si ei un procent din factura de gaz a vecinilor?…ironic bineinteles…Dar am ajuns sa platesc o treime din factura de gaz catre partea comuna, chiar daca sunt la ultimul etaj si nu imi tranziteaza nci o teava de la Cet prin apartament…valoric e de 300 Lei la 100 Lei la cota comuna.

    Raspunde
  2. sistemul in sine e varza nu e performant iar montarea centralelor termice l-a dezechilibrat total. vina este a primariei ca nu a facut investitii la CET sa fie performant. daca CET era performant nu se debransa nimeni. acum tragem toti ponoasele lipsei de interes a primarilor nostri

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.