Iarna din România a băgat în ȘOMAJ TEHNIC o uzină Renault

Iarna din România a băgat în ȘOMAJ TEHNIC o uzină Renault

Echipele de montaj ale unei uzine Renault sunt în şomaj tehnic de câteva zile în contextul în care livrările de componente au întârzieri din cauza viscolului care a afectat partea de sud a României.

Este vorba despre Uzina Renault Algerie Production (RAP), situată în zona Oued Tlélat (Oran, din nord-vestul Algeriei).

Secţia de asamblare a uzinei de la Oran nu mai poate lucra pentru că îi lipsesc piese şi componente importate din România. Potrivit unor surse din cadrul întreprinderii, din cauza vremii nefavorabile din România, livrările de componente pentru fabricarea vehiculelor marca Renault Symbol au avut întârzieri, astfel că producţia a fost suspendată temporar.

Reluarea activităţii ar urma să aibă loc în ultima săptămână din ianuarie, dacă condițiile meteorologice din România vor permite acest lucru.

„Motoarele sunt importate din Spania, dar restul elementelor componente sunt aduse de la uzina Renault din România, unde angajaţii algerieni au efectuat stagii de formare şi perfecţionare”, a explicat un angajat al firmei citat de cotidianul Liberté Algerie.

Uzina Renault din Algeria a fost inaugurată în decembrie 2014, producând, anul trecut, 20.000 de maşini marca Renault Symbol.
Foto:myrenaultzoe.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.