Iată fotografia cu TURIŞTII care au declanşat CUTREMURUL din Malaysia

Iată fotografia cu TURIŞTII care au declanşat CUTREMURUL din Malaysia

Mai mulți turiști străini sunt anchetați de autoritățile din Malaysia pentru că s-au fotografiat complet dezbrăcați, în 30 mai, pe Muntele Kinabalu. Potrivit unor localnici, gestul ar fi mâniat spiritele care, câteva zile mai târziu, au provocat un seism puternic în urma căruia mai multe persoane şi-au pierdut viaţa.

Potrivit presei locale, unui european de 38 de ani i s-a interzis să părăsească teritoriul malaezian, iar două surori canadiene, de 22 și 23 de ani, au fost reținute la Sabah din cauza acestui incident. Situația celor două tinere ar fi fost confirmată și de autoritățile canadiene.

Autoritățile malaeziene nu au informat dacă cei trei vor fi deferiți justiției oficiale.

Știrea transmisă de Reuters despre acest caz, pe baza informațiilor agenției de presă Bernama, amintește doar de arestarea unei singure persoane, o femeie a cărei naționalitate nu ar fi fost precizată de autorități. Un reprezentant al poliției locale a declarat că femeia a fost reținută marți, pe aeroportul din orașul Tawau, de unde intenționa să plece către Kuala Lumpur, capitala țării.

La 30 mai, un grup format din zece turiști — între care doi din Canada, doi din Olanda și un german — au urcat pe Muntele Kinabalu, de 4.095 de metri și, pe vârf, s-au pozat fără haine, ignorând protestele ghidului local. Imaginile au fost postate pe internet, unde au strâns un mare număr de vizualizări și au generat multe comentarii pe rețelele sociale, în special după seismul din 6 iunie.

Sursa: realitatea.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.