De foarte multe ori alegem un iaurt cu fructe în locul altor dulciuri precum ciocolată sau bomboane, plecând de la premisa că acestea sunt sănătoase pentru noi şi chiar şi pentru cei mici. Noi studii infirmă acest lucru, scoţând in evidenţă pericolele ascunse din spatele acestei gustări aparent inofensive, informează Realitatea.net, care citează adevărul.ro.
Printre efectele negative ale consumului de iaurturi cu fructe se numără faptul că pot crea dependenţă, obezitatea şi diabetul zaharat, iar asta nu doar la adulţi.
Un studiu recent, realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului, a avut rezultate destul de îngrijorătoare legate de acest subiect. Au fost supuse verificării aproximativ 61 de etichete ale iaurturilor cu fructe.
Astfel, s-a dovedit faptul că, în jur de 40% dintre acestea au unul sau două E-uri, iar peste 14% au în compoziţie trei E-uri. Cu toate acestea, Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, spune că există şi produse fără E-uri.
El a declarat următoarele: „Problema este că aceste iaurturi cu fructe nu sunt exclusiv naturale, aşa cum cred unii părinţi care le dau copiilor aşa ceva. Realitatea este alta. Iaurtul cu fructe conţine conservanţi şi îndulcitori. Cumulul de zaharuri şi de E-uri poate fi o adevărată bombă calorică. Este important să ne uităm pe etichetă şi cel mai bine este să îl pregătim în casă. Până la 45% din produsele analizate folosesc suc din diferite fructe, concentrat sau nu”.
Lasă un comentariu