ACUZE de „incompetenţă şi nepăsare” la Primăria Curtici: Ştrandul termal se află în paragină şi nu poate fi deschis pentru public

ACUZE de „incompetenţă şi nepăsare” la Primăria Curtici: Ştrandul termal se află în paragină şi nu poate fi deschis pentru public

Consilierul local Răzvan Bulboacă aduce în atenţia opiniei publice „un caz de icompetenţă şi nepăsare la Primăria Curtici” arătând că ştrandul termal se află în paragină şi nu poate fi deschis pentru public.

„An de an, curticenii sunt obişnuiţi ca odată cu 1 mai să se deschidă Ştrandul Termal din oraş. S-a întâmplat atât în timpul vechii administraţii, cât şi în perioada în care a fost concesionat unei firme. Din cauza incompetenţei şi a nepăsării administraţiei locale actuale, anul acesta ştrandul nu s-a deschis la 1 mai”, spune Răzvan Bulboacă.

„În luna august a anului trecut, ştrandul a reintrat în administraţia oraşului, după zece ani în care a fost concesionat societăţii Aqua Magic SRL. Preluarea a costat oraşul Curtici 989 690 de lei (aprox. 225 000 de Euro) din bugetul local, ca despăgubiri către firma concesionară unde administrator e nimeni altul decât consilierul local Liviu Brînzan, fost PP-DD, actual PDL (a trecut în aceeaşi tabără cu primarul după ce despăgubirile au fost plătite). Din luna august a anului trecut până în prezent, adică în opt luni, primarul şi viceprimarul n-au fost în stare să finalizeze demersurile pentru ca societatea comercială să înceapă gestionarea ştrandului (SC Regio Integral SRL cu asociat unic Consiliul local). Astfel că suntem în 7 mai şi încă nu a fost ales sau numit administratorul societăţii, pe cale de consecinţă nu s-au demarat angajările necesare (casiere, personal de întreţinere etc.), nu s-au întocmit licitaţiile publice pentru spaţiile comerciale, nu s-au vopsit bazinele, nu s-a amenajat parcarea, nu s-au cumpărat bănci, şezloguri etc. Pe lângă toate acestea, foarte important de precizat e faptul că ştrandul a fost lăsat în paragină de firma concesionară care a dezafectat barele de la intrare, băncile, balansoarele, şezlongurile, o parte din căsuţe, vatra pentru pizza etc. Unele dintre aceste obiecte, cum ar fi bănci, şi balansoare s-au vândut de către Aqua Magic la diverşi curticeni, cumpărători de bună credinţă. Ştrandul se află în aceeaşi paragină şi în prezent”, este povestea – rezumată de Răzvan Bulboacă – a ştrandului curticean.

Acesta adaugă că un alt aspect relevant pentru „profesionalismul” cu care se lucrează la Curtici e faptul că în 9 aprilie a apărut pe site-ul primăriei un anunţ în vederea ocupării postului de administrator al SC Regio Integral SRL, în care se solicita depunerea (doar) a unei scrisori de intenţie şi a unui CV. „Ulterior, în şedinţa Consiliului local din data de 28 aprilie s-a aprobat «Regulamentul de desfăşurare a procedurii de selecţie pentru funcţia de administrator…» unde, printre altele, se cere ca persoanele interesate să aibă experienţă profesională de minim 2 ani în funcţii de administrare/conducere. Au pus carul înaintea boilor”, a declarat Răzvan Bulboacă susţinând că, oricum, „deja se ştie cine va fi administratorul SRL-ului” şi că la Primăria Curtici „se organizează doar concursuri aranjate”.

În final consilierul local a concluzionat că „la cum merg lucrurile”, ştrandul s-ar putea deschide în 1 decembrie.

Aşteptăm, cu interes, poziţia Primăriei Curtici pe tema ştrandului.

  1. Primarul orasului Curtici de multa vreme trebuia sa dea socoteala si pentru alte ilegalitati !!! Numai ca cineva il protejeaza !!! Pina cand oare !!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.