Ieftin și bun: ce specificații să cauți la un televizor ieftin

Ieftin și bun: ce specificații să cauți la un televizor ieftin

Chiar dacă bugetul nu este cel mai generos, asta nu înseamnă că următorul tău televizor trebuie să fie văduvit de funcții moderne și de calitate. Datorită rapidității cu care noile tehnologii sunt adoptate și ieftinite, vei descoperi că un televizor ieftin, cu un preț format din doar 3 cifre, te poate surprinde foarte plăcut. Iată ce specificații poți obține de la un televizor ieftin, dacă ai doar 1000 de lei de cheltuit.

O diagonală surprinzător de mare

Dacă aplici filtrul de preț crescător pe orice magazin, vei descoperi televizoare online ce pornesc de la doar câteva sute de lei. Oricât de tentante ar fi acestea, vei descoperi că diagonalele nu sunt suficient de mari pentru majoritatea sufrageriilor.

De aceea, dacă derulezi mai mult lista de produse, vei descoperi destule modele de televizoare ieftine cu diagonala de 32 de inch sau 81 de centimetri. Acestea se integrează perfect în sufrageria românească tipică, iar calitatea ecranelor este mai mult decât satisfăcătoare.

Însă poți merge și mai departe de 81 de centimetri, pentru că la prețul de sub 1000 de lei poți găsi și variante ce ajung până la 109 centimetri.

Un televizor ieftin trebuie să fie și smart

Vrei Netflix, HBO GO și YouTube fără să te complici cu alte produse precum Google Chromecast? Atunci vei fi încântat să afli că televizoarele smart au intrat de ceva timp în categoria modelelor de sub 1000 de lei. Și nici măcar nu trebuie să te mulțumești cu un sistem de operare ce are parte de actualizări foarte puține.

În sufrageria ta, pentru mai puțin de 1000 de lei poți avea un televizor ieftin ce rulează Android TV, sistemul de operare echivalent celui de pe majoritatea smartphone-urilor de pe piață. Asta înseamnă că vei avea acces la toate serviciile puse la dispoziție de Google, iar aplicațiile vor fi actualizate în mod prioritar de către serviciile tale preferate de streaming. Pe lângă aplicațiile clasice de streaming video și audio, Android TV îți oferă acces la un catalog impresionant de aplicații, în cazul în care ai reușit să vezi toate filmele și serialele.

Rezoluție Full HD

Într-o perioadă în care calitatea 4K începe să devină norma, lipsa unei rezoluții Full HD este de neconceput pentru un televizor, chiar și ieftin. Majoritatea smartphone-urilor dispun de rezoluția 1920×1080, multe dintre ele depășind această valoare. Așa că un ecran cu o diagonală de peste 6 ori mai mare ar trebui să aibă măcar această rezoluție.

În momentul de față, trebuie să cauți bine de tot un televizor ieftin care să cuprindă toate specificațiile de mai sus, însă efortul va fi cu atât mai apreciat.

Un ultim lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este conectivitatea clasică: HDMI, USB, WiFi. Chiar dacă televizorul ieftin pe care îl alegi nu va fi smart, cu un Google Chromecast îi vei oferi posibilitatea să redea filmele și serialele preferate de pe Netflix, HBO GO și clipurile video cele mai căutate de pe YouTube.

Care este cel mai important lucru pe care îl vrei de la un televizor ieftin?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.