Igaș sare în ajutorul pensionarilor care călătoresc cu reducere

Igaș sare în ajutorul pensionarilor care călătoresc cu reducere

Senatorul Constantin Traian Igaș solicită Ministerului Transporturilor să verifice felul în care echipele de control ale CFR Călători aplică legea în privinţa pensionarilor care beneficiază de cupoanele – talon cu 50% reducere acordate conform Legii nr. 147/2000.

„În urma unei audienţe pe care am avut-o la cabinetul parlamentar m-am adresat ministrului Transporturilor pentru a clarifica interpretarea şi aplicarea legii în ceea ce priveşte posibilitatea de a transfera între soţi acele cupoane-talon cu reducere. Sunt situaţii când, din cauza unor evenimente, deţinătorul tichetului, independent de voinţa sa, nu poate călători cu aceste tichete în termenul de valabilitate”, declară senatorul arădean.

????????????????????????????????????

În răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor se precizează clar faptul că tichetele de călătorie sunt transmisibile între soţi, cu condiţia prezentării talonului special de călătorie al titularului şi cu încadrarea în numărul total de călătorii la care are dreptul titularul.

„Din documentul primit de la ministrul transporturilor se clarifică faptul că aceste cupoane sunt transferabile între soţ şi soţie. Această informaţie trebuie să ajungă la posesorii de cupoane-talon pentru că le va fi de real folos”, a declarat senatorul Constantin Traian Igaş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.