Îl ai ÎN CASĂ și TE OMOARĂ încet, DAR SIGUR! Despre ce obiect, aparent inofensiv, este vorba…

Îl ai ÎN CASĂ și TE OMOARĂ încet, DAR SIGUR! Despre ce obiect, aparent inofensiv, este vorba…

Aproape 100.000 de oameni mor anual, numai în Europa, din cauza unor obiecte aparent banale, pe care le au în casă. Ele sunt însă foarte toxice și pot provoca boli grave, chiar și decesul.

Prafurile și soluțiile de curățat, spray-urile de insecte și multe alte obiecte pe care le folosim în bucătărie sau în baie, sunt responsabile de moartea a zeci de mii de persoane. Însă unul e cel mai periculos dintre toate.

Cele mai nocive sunt odorizantele de cameră. Acestea eliberează un parfum plăcut pentru a masca sau elimina fumul de țigară sau orice alt miros neplăcut, însă acesta poate fi extrem de toxic, eliminând și monoxid de carbon.

Aceste odorizante pot afecta în special tinerii, femeile însărcinate și persoanele în vârstă. Ele pot afecta dezvoltarea normală a fătului și chiar provoca un avort spontan, iar în cele mai grave cazuri, măresc riscul de cancer, atac cerebral, astm și demență, potrivit unui raport medical realizat de Royal College of Physicians.

Persoanele care suferă de boli cronice și nu se gândesc că aceste obiecte comune le pot face atât de mult rău, sunt cele mai expuse pericolului.

Sursa: mirror.co.uk

 

 

 

  1. Cat de periculos este sa traiesti in aceste vremuri! Ce simplu si ecologic traiam atunci cand eram copii! Asta in urma cu 50-60 de ani

    Raspunde
  2. MDA, ca bine zici mataluta…. si cand strigam indemnati , stimulati si indrumati de instructorii nostri de pionieri ” NOI IN ANUL 2000,CAND NU VOM MAI FI COPII”! Si , iaca-asa am ajuns batrani si varsam lacrimi dupa vremurile cand ne trimitea mama la coada la lapte ! Curat ecologic, coane BATRANUL!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.