Ilie Cheșa: „Pentru prima dată în ultimii 18 ani, PSD a reușit să includă în bugetul local cinci proiecte extrem de importante pentru Arad“

Ilie Cheșa: „Pentru prima dată în ultimii 18 ani, PSD a reușit să includă în bugetul local cinci proiecte extrem de importante pentru Arad“

Viceprimarul Ilie Cheșa și consilierii PSD Csilla Aur și Cosmin Buruc au reușit să includă în bugetul municipiului Arad cinci proiecte extrem de importante pentru arădeni, care acoperă o paletă largă de domenii.

Cele cinci proiecte vizează energia verde – EDA – Energie din Deșeuri în Arad, mediu – Parcul Biodiversității Urbane Arhitect Miloș Cristea, cultură – HUB-ul Cultural „mARTA“, urbanism – Orașul Colorat și social – Aradul Social (servicii sociale integrate pentru persoanele vulnerabile).

„Împreună cu cei doi consilieri municipali PSD, Csilla Aur și Cosmin Buruc, am muncit în ultimele trei luni la elaborarea celor cinci proiecte, pe care ulterior am reușit să le includem în bugetul Aradului pe anul 2022, datorită parteneriatului de guvernare locală încheiat cu PNL. Am avut alături de noi o echipă de specialiști, printre cei mai buni oameni pe zona proiectelor europene din Arad, o echipă care a muncit alături de noi zi de zi, iar roadele încep să apară. Cele cinci proiecte le-am gândit astfel încât să se încadreze pe domeniile finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență sau cu fondurile europene disponibile în exercițiul financiar 2021-2027. Sumele cuprinse în bugetul Aradului pe 2022 vor acoperi partea de pregătire a proiectelor, astfel încât la deschiderea liniilor de finanțare să le putem depune și să obținem fondurile necesare. Echipa PSD beneficiază de tot sprijinul din partea parlamentarilor PSD, în frunte cu domnul deputat Mihai Fifor, președintele PSD Arad, care a fost alături de noi în această perioadă. Ajutorul parlamentarilor PSD este absolut necesar, în contextul în care avem nevoie ca proiectele noastre să fie prezentate la nivel guvernamental, în special la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ca o prioritate pentru arădeni. Când am venit în funtea primăriei, în funcția de viceprimar, am spus de la bun început că și la Arad se poate face o altfel de politică, în folosul arădenilor, și ne ținem de cuvânt în implementarea proiectelor prezentate în planul de guvernare locală“, declară viceprimarul PSD Ilie Cheșa.

„Fără îndoială, cel mai ambițios proiect al echipei PSD din Consiliul Local Municipal Arad vizează realizarea unei centrale care va produce energie termică și electrică din deșeuri, un proiect unic în România, la care lucrăm împreună cu viceprimarul Ilie Cheșa și colega noastră Csilla Aur de luni de zile. Nu este o poveste pe hârtie, suntem într-un stadiu destul de avansat, am avut discuții cu specialiști în domeniu, cu oameni care au mai implementat astfel de proiecte în Uniunea Europeană, finanțarea este ușor accesibilă, totul ține de existența dorinței politice ca și la Arad să beneficiem de un astfel de proiect, care va genera energie termică la costuri scăzute, iar arădenii vor plăti cel mai mic preț la gigacalorie din țară. Un alt proiect important pentru Arad este Parcul Biodiversității Miloș Cristea, un ecoproiect foarte ambițios, care se încadrează în domeniile finanțabile atât pe PNRR, cât și pe fonduri europene gestionate prin Ministerul Mediului, proiect care va transforma malul Mureșului și zonele adiacente într-o coloană vertebrală verde-albastră a orașului nostru“, susține consilierul municipal Cosmin Buruc.

„Pentru că de multe ori auzim despre Arad că este un oraș cenușiu, unul dintre proiectele propuse de noi se numește Orașul Colorat, prin care se dorește revitalizarea spațiului urban prin artă stradală, crearea de circuite turistice, realizarea de picturi murale de mari dimensiuni. De asemenea, clădirea Marta este subiectul unui alt proiect gândit de noi. Dorim să redăm arădenilor această clădire – monument istoric, prin realizarea unui HUB cultural, în urma unui parteneriat între administrația publică, instituțiile de cultură și învățământ, ONG-uri și mediul de afaceri. Cel de-al cincilea proiect vizează zona socială – „Aradul Social“ și urmărește relizarea unui complex social, care să deservească toate categoriile defavorizate din muncipiul Arad, prin servicii sociale, educaționale, cantină, locuințe protejate, o unitate de tip „economat“ și alte servicii atât de necesare oamenilor nevoiași“, spune consilierul municipal PSD Csilla Aur.

  1. Da la un wc public de secol 21 nu va duce capu?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.