Imaginea, între banal şi artă, la Tabăra de la Căsoaia (GALERIE FOTO)

Imaginea, între banal şi artă, la Tabăra de la Căsoaia (GALERIE FOTO)

Tabăra de la Căsoaia a fost, zilele trecute, gazda unui simpozion de artă fotografică organizat de FotoClubPro Arad şi Foto Clubul Banatul Montan, în parteneriat cu Centrul Cultural Judeţean Arad. Evenimentul s-a bucurat de un deosebit interes din partea unor artişti fotografi din diferite părţi ale ţării.

Simpozionul de Artă Fotografică ARCS 2016 „Imaginea între banal şi artă” a reunit peste 20 de participanţi  din Reşiţa, Timişoara, Oradea, Baia Mare, Cluj şi Arad.

În cadrul simpozionului au avut loc expuneri ştiinţifice susţinute de către profesori  universitari din Cluj şi Oradea. Prof. univ. dr. Eugen Moritz, de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca, a vorbit despre „Asumarea tehnologiilor în artele vizuale” iar prof. univ. dr.  Karoly Feleki, de la aceeași universitate, a vorbit despre „Afişul politic bazat pe metaforă”. „Portretul în fotografia contemporană“ a fost prezentat de lect. univ. dr.  Teodor Radu Pantea, de la Universitatea din Oradea.

Artiştii fotografi prezenţi la eveniment s-au arătat deosebit de încântaţi şi deja şi-au  manifestat intenţia de a participa şi anul viitor.

Plăcut impresionat de această primă ediţie a simpozionului s-a arătat şi directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, Doru Sinaci, care i-a asigurat pe organizatori că  îi va susţine şi la ediţiile următoare.

În paralel cu lucrările simpozionului, artiştii prezenţi la Căsoaia au avut parte şi de un program inedit: drumeţii turistice.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.