IMAGINI ȘOCANTE în Franța în urma FURTUNILOR VIOLENTE (VIDEO)

IMAGINI ȘOCANTE în Franța în urma FURTUNILOR VIOLENTE (VIDEO)

Furtunile violente şi inundaţiile care au afectat sud-estul Franţei la sfârşitul săptămânii trecute au provocat moartea a cel puţin 17 oameni, iar cinci persoane sunt date dispărute, potrivit autorităţile franceze.

Multe dintre victime au murit prinse în maşini, în tunele şi parcări subterane. De asemenea, trei vârstnici s-au înecat într-un azil de bătrâni din localitatea Antibes.

Oraşul Nisa a primit 10% din cantitatea anuală de ploaie în doar două zile. Râul Brague s-a revărsat şi a inundat localităţile aflate pe malurile sale. Străzile din Cannes au fost înecate de apă.

Primarul din Cannes, David Lisnard, a povestit că „unele maşini au fost purtate în mare. Am salvat mulţi oameni şi acum trebuie să fim vigilenţi să nu aibă loc jafuri”.

Preşedintele francez Francois Hollande a decretat stare de dezastru natural în regiunea afectată de ape şi a mulţumit salvatorilor. Hollande a transmis condoleanţe în cursul unei vizite în azilul de bătrâni unde s-a petrecut tragedia. El le-a spus celor care locuiesc acolo să rămână vigilenţi pentru că „nu s-a terminat încă”.

Principala autostradă a regiunii a fost închisă, iar trenurile anulate, în urma ploilor. Sute de turişti au fost găzduiţi în aeroportul din Nisa.

Duminică seara, aproximativ 1000 de locuinţe nu aveau, încă, electricitate.

 

 

Foto: metro.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.