IMAGINI TERIFIANTE de la PELERINAJUL ANUAL de la Mecca: Peste 700 de pelerini AU MURIT (FOTO/VIDEO)

IMAGINI TERIFIANTE de la PELERINAJUL ANUAL de la Mecca: Peste 700 de pelerini AU MURIT (FOTO/VIDEO)

O busculadă produsă într-o suburbie în apropiere de Mecca a provocat moartea a cel puțin 700 de persoane și rănirea altor peste 800. Bilanțul victimelor crește dramatic de la o oră la alta.

Orașul sfânt musulman Mecca a atras și anul acesta peste 2 milioane de pelerini. Potrivit oficialilor, incidentul a avut loc într-o zonă unde sunt amenajate mii de corturi care oferă adăpost pelerinilor din Mina, în timpul ritualului de aruncare cu pietre.

În cadrul ritualului, pentru a-şi arăta dispreţul faţă de cel rău, pelerinii aruncă cu pietre în trei stâlpi care îl simbolizează pe Diavol.

După acest moment începe Eid al Adha, denumită şi Sărbătoarea Sacrificiului, în amintirea gestului făcut de Abraham, care era gata să îşi ucidă fiul pentru a-şi dovedi credinţa în Allah.

Hajj este cel mai cunoscut eveniment al musulmanilor, şi una dintre cele mai mari adunări publice din lume.

Incidentul de astăzi nu este primul eveniment de acest gen petrecut anul acesta în Arabia Saudită. Cel puțin 107 persoane și-au pierdut viața pe 11 septembrie, după prăbușirea unei macarale peste Marea Moscheea din Mecca (în vestul Arabiei Saudite), în timpul unei furtuni, cu zece zile înaintea începutului marelui pelerinaj musulman.

mecca 3 mecca 4 mecca

mecca 1

 

https://www.youtube.com/watch?v=J7SqptqVUMA

Foto: cnn.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.