IMPORTANT: Trafic INTERZIS pe drumurile județene

IMPORTANT: Trafic INTERZIS pe drumurile județene

Autoritățile interzic traficul greu pe drumurile județene în intervalul orar 12 – 18, în perioadele de cod roșu sau portocaliu de caniculă, informează Consiliul Județean Arad.

Măsura vizează mașinile cu un tonaj mai mare de 20 de tone, precizează reprezentanții instituției. Pe portalul www.cjarad.ro, Consiliul Județean va informa participanții la trafic care vor fi drumurile publice pe care se aplică restricții, în funcție de decizia instituțiilor abilitate de a decreta cod roșu sau portocaliu.

„Am luat această hotărâre pentru a proteja drumurile județene, mai ales că ne confruntăm și cu problema supratonajului, practicată de unele firme. În ultimii cinci ani s-au asfaltat sau sunt în curs de asfaltare peste 450 de kilometri de drumuri județene, iar până în 2024 vom ajunge la 700 de kilometri. Este o investiție fără precedent în România și ar fi păcat ca aceste drumuri să fie distruse din cauza faptului că nu se respectă legislația”, a afirmat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

De remarcat, că restricţiile de circulaţie instituite nu se aplică transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, vehiculelor care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturilor în caz de fenomene naturale care afectează căile de comunicații si telecomunicații, zonele locuite și obiectivele de interes național, transporturilor funerare, transporturilor de echipamente de prim ajutor și ajutoare umanitare în cazul unor calamități sau dezastre naturale, transporturilor poștale, transporturilor pentru distribuirea de carburanți, transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor cu vehicule destinate prin construcție tractării vehiculelor avariate și transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării.

Foto: Arhiva

  1. bine ca nu au pus interdictia in septembrie. mai e putin si e gata vara pana acum au dormit??

    Raspunde
  2. […] post IMPORTANT: Trafic INTERZIS pe drumurile județene appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.