IMPOZITE cu 500% MAI MARI pentru proprietarii care nu își reabilitează clădirile

IMPOZITE cu 500% MAI MARI pentru proprietarii care nu își reabilitează clădirile

Vești proaste pentru arădenii care locuiesc în zona construită protejată a municipiului Arad: proprietarii vor plăti de anul viitor impozite cu 500% mai mari dacă nu își vor reabilita fațadele și acoperișul clădirilor.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă, despre studiul tehnic de fundamentare a condițiilor impuse pentru elaborarea documentațiilor tehnice privind reabilitarea clădirilor din zona construită protejată a municipiului Arad. Edilul a vorbit despre ajutorul pe care Primăria îl va da proprietarilor în acest sens, cât și despre majorarea impozitului impusă de Codul fiscal, în caz de nerespectare a acestei obligații.

„Noi avem oferta pentru cei care doresc să-și reabiliteze clădirea și acoperișul, clădire care înseamnă acoperiș și fațadă, suntem dispuși să investim noi, cu recuperarea investiției în 5-7 ani. Anul viitor, cei care nu vor avea fațadele și acoperișul reabilitate, conform legii vor avea un impozit ridicat. Noi în ultimele șase luni ale anului 2016 vom face o campanie de conștientizare pentru proprietarii acestor clădiri, de conștientizare că vrem să venim în sprijinul lor, conștientizare că impozitele conform legii și nu din dorința primăriei vor fi cu 500% mai mari. Mai mult decât atât, monumentele istorice pănâ în acest an nu au plătit impozite, este primul an când acestea plătesc impozit. Dacă până acum nu au existat pârghii ca primăria să îmbunătățească imaginea centrului orașului, putem spune că nici acum nu există o pârghie, dar există o constrângere dată de Codul fiscal, impozitele pentru proprietari însemnând o constrângere, iar noi vrem să-i ajutăm. Sperăm ca în ultimele șase luni de zile să avem cât mai multe solicitări de certificate de urbanism pentru reabilitarea fațadelor. În momentul în care constatăm că ei au început procedura de a obține documentații tehnice, adică autorizații de construcție, nu se aplică impozitul de 500%”, a explicat Gheorghe Falcă.

  1. Bvo Falcuta! ! Ce sa spun……. nu e de ajuns ca platim cele mai mari taxe şi impozite din ţaraaaa…..!!! ! halal!!!

    Raspunde
  2. fiecare proprietar trebuie sa-si intretina locuinta in care sta ,legea e foarte buna ,poate asa cladirile de pe centru vor fi reparate si nu vor mai accidenta pietonii care trec pe langa ele. Cine nu vrea poate sa se mute in alta zona unde cheltuielile sant mai mici.

    Raspunde
  3. articol de 2 bani. Care este oferta primariei? Va face primaria amenajarile? Pai asta inseamna o crestere a tarifelor cu 200% cel putin, ca sa fie si de comisioane. Cu se vor alege proprietarii din oferta primariei?
    Vor exista proceduri accelerate de eliberare a autorizatiilor de constructie, reduceri de taxe sau chiar scutirea de la necesitatea obtinerii unei autorizatii? Nu cred.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.