IMPRESIONANT cum acest câine și-a avertizat stăpâna că are cancer! (VIDEO)

IMPRESIONANT cum acest câine și-a avertizat stăpâna că are cancer! (VIDEO)

Câinele este cel mai bun prieten al omului. Este partenerul care ne urmărește tot timpul şi reușește să citească limbajul trupului uman, ca un al şaselea simţ. El simte chiar şi schimbările din interiorul corpului nostru, susţin experţii.

Dovadă stă Max, un câine de rasa Collie, în mod normal plin de energie, care în anul 2008 și-a îngrijorat stăpâna, pe Maureen, când a devenit fără vlagă şi refuza să mai stea lângă aceasta.

Îngrijorată că urma să-şi piardă câinele, Maureen a devenit suspicioasă când a remarcat că Max venea din când în când în braţele ei şi îi atingea sânul cu nasul, apoi se îndepărta tare nefericit.

Maureen avea o mică umflătură la sân, dar rezultatul ultimei mamografii a fost unul negativ aşa că a presupus că totul era în ordine. „La început am crezut că este doar o altă umflătură, dar apoi am început să fac legătura cu Max şi comportamentul lui ciudat, iar într-o zi m-am uitat în oglindă şi l-am văzut pe Max stând în pat, l-am privit în ochi şi am ştiut că am cancer”, a declarat aceasta.

Maureen s-a dus apoi la spital, dar atât mamografia cât şi celelalte analize au ieşit negative. A fost nevoie de o

intervenţie chirurgicală, de o biopsie, ca să fie descoperit cancerul, pe care Maureen l-a eliminat, iar schimbarea în comportamentul lui Max a venit instant.

După operaţie, Max a atins cu nasul locul operaţiei stăpânei lui, dar de data asta a fost foarte fericit. „Îi datorez lui Max atât de multe şi chiar înainte de a merge la medic pentru un control de rutină, îl pun pe Max să mă verifice şi dacă este fericit şi eu sunt fericită şi ştiu că sunt sănătoasă”.

Max a „depistat” cancerul stăpânei sale înainte ca acesta să fie descoperit de un scaner medical. Câinii fac asta în mod natural şi pot fi dresaţi să găsească cele mai mici substanţe chimice volatile emise de tumorile canceroase.

Ei mai pot fi învăţaţi să-i avertizeze pe cei bolnavi de diabet de nivelurile scăzute de zahăr din sânge, susțin medicii.

Foto: mirror.co.uk

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.