În atenţia tuturor proprietarilor de maşini: SE SCHIMBĂ cărţile de identitate!

În atenţia tuturor proprietarilor de maşini: SE SCHIMBĂ cărţile de identitate!

Proprietarii de maşini trebuie să ştie că de la 1 iulie se schimbă cărţile de identitate ale vehiculelor, potrivit unui proiect de ordin al miniştrilor Transporturilor, Administraţiei şi Internelor şi al Finanţelor Publice, aflat în consultare publică până în data de 18 ianuarie.

În expunerea de motive a ordinului se arată: „Proiectul de ordin de ministru al transporturilor, al ministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului finanţelor publice stabileşte un nou format de carte de identitate a vehiculului care conţine o serie de rubrici noi a căror introducere a fost impusă de necesitatea furnizării unor informaţii pentru unele autorităţi ale statului. De asemenea, pentru facilitarea preluării informaţiilor de către autorităţile de înmatriculare din cartea de identitate a vehiculului, numerotarea şi denumirea unor rubrici din aceasta a fost armonizată cu cele prevăzute în certificatul de înmatriculare”.

Potrivit ordinului, noile cărţi de identitate vor fi eliberate de Registrul Auto Român. Acestea vor conţine elemente de securizare suplimentare, rubrici referitoare la propulsie, motor electric, emisii CO 2, suspensii față-spate, raport putere-masă numai pentru motociclete, turație și norma europeană de poluare. În plus, rubricile cu informații despre mașină vor fi traduse în limba engleză.

  1. Sper ca le vor schimba gratis nu pe bani !

    Raspunde
  2. daca e pe bani, nu mai schimb. Ca nu e uzata aia vechce …. 🙂

    Raspunde
  3. chiar trebuie sa iesim in strada din nou pt ca gunoaiele astea ne la sa fara nimic.daca trebuie o sa o facem

    Raspunde
  4. Bulgăria este solutia

    Raspunde
  5. stiti ca toate firmele de copiat acte si de intermedieri de pe strada varful cu dor vizavi de sediul politiei aveau ca patroni politisti cu grade inalte din arad .
    cand aveai o treaba cu politia ,mergeai la ei si iti complectau o cerere care pusa intr-un dosar te costa 50 lei ,
    asa se va proceda si acum ,te obliga sa-ti schimbi talonul ,permisul sau mai stii eu ce acte , te va costa o gramada de bani ,iar cineva mai descurcaret cu multe stele pe epolet se va imbogatii .

    Raspunde
  6. cu cele cumparate si care sunt cu nr. vechiului proprietar ce se intampla ? trebuie sa cauti vechiul proprietar sa ti’o schimbe sau ti’o radiaza si ti ia talonul ?

    Raspunde
  7. pana la urma se mai plateste taxa de timbru ,sau nu ,ca astia o tot freaca ,ca nu trebuie platita ,dar daca vrei sa inmatriculezi iti cer taxa !

    Raspunde
  8. Să aibe idei pe banii lor…și să simplifice problemă nu să o complice

    Raspunde
  9. Eu vă sfătuiesc să nu meargă nimeni să vedem ce o să facă? Este hoție. Să schimbe cartea doar dacă se vinde masina.

    Raspunde
  10. Sincer…..am multe treburi mai importante de facut….sunt satul de stat la cozi si de bagat bani la bugetul „unora”.

    Raspunde
  11. Să nu se meargă si … să vedem ce o să facă? Este hoție. Să schimbe cartea doar dacă se vinde masina.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.