În ce CONDIȚII vor crește PENSIILE, dacă vor crește! Anunțul premierului Orban

În ce CONDIȚII vor crește PENSIILE, dacă vor crește! Anunțul premierului Orban

Premeierul Ludovic Orban a declarat aseară, la Realitatea PLUS, că pensiile vor crește numai dacă statul român va avea garanția că acestea vor putea fi plătite.

Acest lucru va fi stabilit în urma raportului semestrial privind evoluția economiei și prognozele Comisiei Europeane și a altor organisme internaționale. Decizia va fi luată în funcție de posibilitățile reale ale statului de a susține creșterea pensiilor.

„Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat, pentru că era o lege în vigoare, sumele necesare pentru a sigura creșterea pensiilor. Vom crește pensiile, dar decizia de creștere a pensiilor nu poate fi luată decât după o analiză foarte serioasă. Noi ne dorim creșterea pensiilor dar, în același timp, vrem să avem garanția că pensiile vor putea fi plătite. Pentru că drumul spre iad e pavat cu bune intenții. Dacă tu crești un venit public fără să ai resursele financiare și fără să ai garanția că vei avea capacitatea să plătești fie salariile, fie pensiile, după prognozele pe care nu le facem numai noi, ci și alte instituții internaționale, riști de fapt să faci un mare rău. După 6 luni, în conformitate cu Legea responsabilității fiscal-bugetare, vom avea raportul semestrial privind evoluția economiei și bugetare. Vom consulta toate prognozele care vor fi făcute fie de Comisia Europeană, fie de alte organisme internaționale care au capacitatea de a prognoza, cum e Banca Mondială, și vom lua decizia în funcție de posibilitățile reale, de posibilitățile efective pe care le vom avea”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.