În centrul Aradului au fost 30 de minute de bucurie și emoție. Un înger a plutit peste Teatru (FOTO+VIDEO)

În centrul Aradului au fost 30 de minute de bucurie și emoție. Un înger a plutit peste Teatru (FOTO+VIDEO)

Mai mulți arădeni s-au oprit din cotidianul lor pentru a admira manechinul îmbrăcat în înger care survola centrul Aradului.

Timp de 30 de minute, Gigalateea, păpușa gigant creată de artiștii marionetiști Sorin și Lenuța Dorobanțu, a plutit peste Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, într-o întâmplare sensibilă și profundă.

Sunt multe lucruri profunde și noi care ni se întâmplă și pe care le-am învățat în aceste vremuri. Am descoperit cum e să ne fie greu, cum e să căutăm în noi înșine puterea de a trece mai departe. Am reușit de fiecare dată vegheați parcă de cineva… de acolo… de sus. Tocmai de aceea ne-am gândit să o transformăm pe Gigalateea, păpușa noastră gigant, într-un… înger simbolic. O vom ridica peste clădirea teatrului cu ajutorul macaralei care lucrează la renovarea clădirii. Gestul nostru marchează începutul unei perioade speciale pentru actorii Trupei Marionete: 70 de ani de la înființarea Teatrului de Marionete Arad”, spune actorul Sorin Dorobanțu.

Momentele în care Gigalateea a fost admirată au fost pline de emoție, liniște și bucurie. 30 de minute în care nu a mai existat criza sanitară, controverse politice, stres. O jumătate de oră în care cu toții ne-am oprit să simțim o simplă bucurie.

Când „îngerul” a revenit la sol, mai mulți copii s-au strâns în jurul lui, admirând-o pe Gigalateea.

Nota Autorului:

În mod normal, când primesc un comunicat de presă care anunță un „eveniment”, mă duc, fac poze, filmez, standard job requirements. Așa am crezut că va fi și astăzi.

Am alergat repede înspre Teatru, văzând că deja „îngerul” survolează centrul și inițial am respectat cele trei lucruri menționate anterior.

În schimb, ceva a fost diferit. Nu a fost doar un „eveniment”, a fost o emoție.

Într-o perioadă în care nu ne vedem capul de îngrijorări, stres, măști, în acele 30 de minute am uitat de toate (cu masca pe față, precizez).

În Joia Mare, ni s-a reamintit că deasupra acestor lucruri deja cotidiene, există un Creator, care ne protejează indiferent de situație.

  1. […] post În centrul Aradului au fost 30 de minute de bucurie și emoție. Un înger a plutit peste Teatru (F… appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.