În sfârșit! Când va avea Aradul VICEPRIMARI

În sfârșit! Când va avea Aradul VICEPRIMARI

După îndelungi dezbateri, discuții și tensiuni, Aradul va avea, în sfârșit, viceprimari.

Cei doi viceprimari vor fi aleși vineri, 18 decembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal.

Viceprimarii vor fi din rândul consilierilor locali, desemnați prin vot secret, care au întrunit cel puțin majoritatea absolută de voturi (12 voturi pentru).

Pentru fiecare loc de viceprimar pot formula propuneri Primarul Municipiului Arad sau/și consilierii locali. Pentru exercitarea votului secret se vor utiliza buletine de vot distincte pentru fiecare loc de viceprimar, se arată în proiectul de hotărâre.

„La deliberarea şi adoptarea hotărârilor care privesc alegerea viceprimarului poate participa şi vota și consilierul local care candidează la funcţia de viceprimar. Pe durata exercitării mandatului, viceprimarul îşi păstrează statutul de consilier local, fără a beneficia de indemnizaţia aferentă acestui statut, fiindu-i aplicabile incompatibilităţile specifice funcţiei de viceprimar prevăzute de cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare. Durata mandatului viceprimarului este egală cu durata mandatului consiliului local. În cazul în care mandatul consiliului local încetează sau încetează calitatea de consilier local, înainte de expirarea duratei normale de 4 ani, încetează de drept şi mandatul viceprimarului, fără vreo altă formalitate”, se mai arată în proiect.

  1. Probabil,cand vom avea viceprimari,va disparea incompetentul primar!
    De doua ori schimba bradul(fara ca cineva sa fie penalizat)repara nonstop nepracticabilul stadion UTA(fara ca cineva sa fie penalizat),deja e clar avem de a face cu un primar extrem de incompetent!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.