În sfârșit! Pacienții bolnavi de Covid-19 pot fi vizitați la spital

În sfârșit! Pacienții bolnavi de Covid-19 pot fi vizitați la spital

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad a anunțat că, începând de astăzi, pacienții internați și diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, care dezvoltă forme grave de boală (Covid-19), pot fi vizitați de către un membru al familiei, pentru 15 minute.

Potrivit instituției medicale, ultimele modificări legislative permit pacienților infectați cu virusul SARS CoV-2, care prezintă simptome severe de boală, să fie vizitați, la cerere, de către un membru al familiei sau de către reprezentantul legal al acestuia, cu acordul medicului curant. Astfel, un singur membru al familiei poate intra la pacient, o singură dată pentru maximum 15 minute. 

„Această decizie este binevenită atât pentru pacienți cât și pentru familiile acestora, iar la nivelul secțiilor de terapie intensivă COVID-19, accesul aparținătorilor la patul bolnavilor va fi permis chiar de astăzi! Conform noilor prevederi legislative, fiecare pacient, cu formă gravă de boală, poate fi vizitat de către un membru al familiei, timp de 15 minute. Noi vom asigura echipamentele necesare deoarece, vizitatorul va trebui să poarte echipament de protecție și să respecte toate măsurile sanitare care se impun. De asemenea, recomand aparținătorilor care doresc să îi viziteze pe cei dragi, să discute cu medicul curant pentru a stabili ora la care pot intra la pacient pentru a nu se crea aglomerație în salon și pentru a nu îi deranja pe ceilalți pacienți”, explică ec. Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.