În spatele cortinei. Ai grijă în cine dai cu piatra!

În spatele cortinei. Ai grijă în cine dai cu piatra!

Este dureros, este cumplit, lovim ca niște idioți în cei care ne întind o mână, care își riscă locul de muncă și cariera pentru a nu ne lăsa să pierim.

Stimate cititorule, te întreb ceva: dacă ai ști că urmează să mori în următoarele minute dacă nu ești operat de urgență, ce ai prefera, să ți se spună că nu mai sunt locuri, sau ca un medic să decidă că te operează pe loc, pe o masă improvizată? Dacă ar da Dumnezeu să reușească operația, iar tu să scapi cu viață, i-ai ridica statuie acelui medic sau l-ai da în judecată că a încălcat toate regulile? Pun pariu că varianta a doua este cea corectă.

Cu siguranță, medicul respectiv va fi mazilit, iar tu, fericit că ai scăpat cu viață datorită lui, îl acuzi. Vreau, nu vreau, nu pot să uit cazul Colectiv, medicii au fost acuzați că au acordat primul ajutor direct pe asfalt, au fost făcuți țapi ispășitori. Era mai bine să îi lase să moară?

Am fost în spitale, pentru că nu era loc nicăieri în saloane, mi-s-a luat sânge pentru analize pe hol. Era mai bine să nu facă nimeni nimic, să mi se spună să merg la mama dracului, că spitalul nu mai are locuri? Oricare medic poate să aleagă soluția cea mai ușoară, să te lase să mori, el fiind perfect acoperit, dar dacă face pe dracul în patru să te salveze, tu nu-i mulțumești, ci îl acuzi.

Oameni buni, nu mai dați în medici, că tot la ei ajungeți atunci când vă este rău!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.