În spatele cortinei. Cântând în apă de ploaie

În spatele cortinei. Cântând în apă de ploaie

Ședința comună a Parlamentului pentru votarea noului Guvern al României a demonstrat încă o dată că nu avem oameni politici, ci politicieni, care știu să facă doar politică dar habar nu au să pună în aplicare politici, că nu avem partide, ci doar găști hulpave puse pe prăduit.

Premierul desemnat – era să spun resemnat, pentru că sunt convins că nu și-a dorit această funcție, ci a fost obligat de către Klaus Werner să accepte să fie Ciuca bătăilor – a avut un discurs absolut formal, parcă a citit dintr-un manual de științe politice principiile unei bune guvernări. Principii vechi de când lumea, mereu valabile, dar niciodată aplicate în România postrevoluționară. Toate partidele care s-au perindat la guvernare le cunosc perfect, dar nimeni nu a găsit mijloacele de punere în aplicare a principiilor, fie pentru că habar nu au avut, fie pentru că acestea presupun eliminarea hoției și slujirea onestă a interesului public, al statului și al cetățeanului. Or, politicienii nu fac politică pentru a sluji țara și poporul, ci pentru a se căpătui, în dauna acestora. A fost și este o perpetuare a primei ciudățenii de după revoluție: însărcinarea reprezentanților statului cu desființarea Fondului Proprietății de Stat! O dovadă a cinismului comuniștilor din linia doua, care au acaparat puterea.

Dar, să revenim la învestirea noului Guvern. Discursul liderului PSD, Marcel Ciolacu, a fost oarecum asemănător cu cel al lui Ciucă, noul premier, adică apă de ploaie, cu diferența că o mare parte a fost ploaie acidă revărsată asupra partenerului de guvernare, PNL. Un discurs care, poate, ar fi fost adecvat dacă abia s-ar fi terminat alegerile, PSD câștigând detașat, dar nicidecum în condițiile în care vei guverna împreună cu PNL. Pe de altă parte, nu prea văd ce câștigă PSD, în perspectiva următoarelor alegeri parlamentare, care vor fi abia peste 3 ani. În trei ani, toate măsurile ultrapopuliste care vor fi aplicate sub bagheta PSD vor duce țara de râpă, iar țapul ispășitor va fi chiar PSD. Singura explicație logică este aceea că PSD știe că exact la momentul oportun, adică puțin înaintea momentului rotirii premierilor, vor fi alegeri anticipate. Până la acel moment, efectele catastrofale ale măsurilor antieconomice nu se vor resimți, iar cetățenii vor veni la vot în condițiile unei false prosperități, datorate PSD. Ce va fi rău va fi aruncat în cârca PNL, care avut premierul. Iar rezultatul este previzibil.

Simion Todoca  

  1. Simioane vezi-ti de pensie lasa politica

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.