În spatele cortinei. Ce vor liberalii, preferă adversarul sau dușmanul?

În spatele cortinei. Ce vor liberalii, preferă adversarul sau dușmanul?

Trebuie să fii absolut neștiutor în ale politicii ca să nu vezi că actuala criză politică a fost provocată de către USR, din dorința de a încăleca PNL, de a-l obliga să-i ofere mult mai mult decât porția de putere conformă cu rezultatul la alegerilor parlamentare.

Dacă asta va face Câțu, este clar că va distruge efectiv PNL, alimentând impresia generală că a fost impus la conducerea PNL pentru a-l sabota din interior. Oricum am întoarce-o, o alianță temporară cu PSD este preferabilă unei cedări catastrofale în fața USR. Da, PNL , la comanda lui Iohannis, a apăsat pedala demonizării PSD, transformând acest partid din adversar politic în dușman, dând apă la moară adevăratului dușman, USR, care nu vrea decât să-i ia locul, să-l facă să dispară pur și simplu. Da, în cazul unei înțelegeri, vor fi reacții negative, atât la PSD cât și la PNL, dar capitularea în fața USR ar aduce nu doar revolte, ci inclusiv trădări pe bandă rulantă, treceri masive ale unor liberali la USR. Că, deh, așa sunt politicienii români.

La polul opus, în eventualitatea unui troc PNL – PSD, niciun liberal nu va trece la PSD și niciun PSD-ist nu va trece la PNL, iar USR va rămâne doar al treilea partid sau, poate, chiar mai jos, pentru că el va fi cel demonizat. Expresia „crizatorii” folosită de către Iohannis va fi o adevărată anatemă, a lăsat România de izbeliște, iar PSD și PNL au acceptat să lase lupta politică și să pună umărul la salvarea țării. Sigur că este o minciună, însă greu de combătut, ba chiar posibil profitabilă pentru ambele partide. Mai vedem!

Simion Todoca

Cuvinte cheie
  1. usr este inamicul numarul unu pentru PNL

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.