În spatele cortinei. Cum a ajuns Cîțu de la „O beție cu Marx” la o beție cu Unchiul Sam

În spatele cortinei. Cum a ajuns Cîțu de la „O beție cu Marx” la o beție cu Unchiul Sam

S-a declanșat o avalanșă de lovituri asupra lui Florin Cîțu, actual premier și viitor candidat la președinția PNL, în condițiile în care pare că defilează spre o victorie facilă în fața lui Ludovic Orban.

Percepția publică este că Ludovic, abandonat inclusiv de către prezidentul Iohannis Merklaus, pierde pe bandă rulantă susținerea filialelor din teritoriu, în primul rând pentru că dirijarea banilor spre primari nu mai depinde de el, ci de premier. În disperare de cauză, adepții lui Orban aruncă pe piață o știre care, la prima vedere, ar fi năucitoare: Cu mulți ani în urmă, Cîțu a făcut pușcărie în SUA, pentru că, beat fiind, ar fi făcut scandal! Televiziunile răcnesc că un om care a făcut pușcărie nu avea dreptul să fie premier și multe altele asemenea.

Să fim serioși, atacul este cusut cu ață albă, onorabilii analiști politici care înfierează cu mândrie proletară „abominabila” faptă a împricinatului știu foarte bine că, de fapt, este un mare fâs, dar încearcă marea cu degetul, vrând să lase impresia că americanii sunt cei care au dezvăluit totul, pentru a nu-i permite lui Cîțu, un marxist notoriu, să acceadă la președinția singurului partid din România care mai păstrează vagi urme de capitalism.

În realitate, americanii nu au nicio treabă, informațiile vin de la oamenii lui George Maior, fost șef al SRI și ambasador în SUA, care nu poate accepta ca USR-istul Cîțu să câștige conducerea PNL, un partid cu care PSD a colaborat întotdeauna foarte bine, mai ales pe vremea lui Orban. Nu spun că Ludovic le-a cerut ajutorul, dar este foarte clar că PSD, dacă va câștiga USR-istul Cîțu, nu va mai fi cel mai mare partid din România, ba nici măcar al doilea. Să fie foarte clar, Cîțu nu a fost niciodată liberal, ci USR-ist până în măduva oaselor. Cei care nu mă cred, pot să ia în răspăr toată activitatea lui Cîțu, dedicată promovării intereselor și ideilor USR, ajutând enorm la creșterea acestui partid fără ideologie, fără program, fără structuri în teritoriu. Culmea, pozând în mare negociator al PNL! A fost de la bun început un pion otrăvit. Așa a ajuns premier, liberalii cedând la ordinele lui Iohannis, care voia și, se pare, vrea și acum, un alt „partid al meu”.

Ca să nu o întind, dacă Florin Cîțu va câștiga șefia PNL, acest partid va ajunge la remorca USR-PLUS. Credeți că întâmplător congresul USR-PLUS va avea loc pe 2 octombrie, la doar o săptămână după congresul PNL?

Simion Todoca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.