În spatele cortinei. Degetele vinete ale lui Bibi, după modelul Prunariu

În spatele cortinei. Degetele vinete ale lui Bibi, după modelul Prunariu

Legenda spune că Prunariu, primul român care a ajuns în Cosmos, s-a întors cu degetele de la ambele mâini roșii ca focul. Medicii s-au dat peste cap să descopere cauza, dar, în cele din urmă, Prunariu a recunoscut: „Stați liniștiți, o să treacă, degetele sunt roșii pentru că de fiecare dată când încercam să apăs pe un buton colegul meu rus îmi dădea peste mâini”. Cam așa e și cu Bibi, cum încearcă să facă ceva, vine partidul și îi dă peste degete, așa că acestea deja s-au învinețit de atâtea plesneli.

Nu am nici o îndoială că Bibi are oareșce pricipere într-ale administrației și că ar vrea să facă ceva bun pentru Arad și pentru arădeni, numai că nu face ce vrea el, ci ce vrea partidul, pentru că altfel iar primește plesneli dureroase peste degete. Nu face licitații pentru vreo lucrare după capul lui, trebuie să asigure câștigarea acesteia de către o firmă a partidului, adică a șefilor partidului, pentru că altfel e vai de mânuțele lui. Așa că, săracul, se limitează la mici exerciții de admirație pentru partid, la mici căcățișuri care dau bine la prostime, lăsând îngropate proiecte care ar putea să salveze Aradul din marasmul în care se află.

Bietul Bibi nu pricepe că acum e momentul în care ar trebui să ia taurul de coarne, nu înțelege că, în ciuda sabotajului partidului, a câștigat mandatul de primar datorită celor care au crezut că este capabil să aducă o schimbare. Partidul, șefii partidului, au făcut tot posibilul ca el să piardă, dar el merge mai departe pe mâna partidului.

Bibi, trezește-te, până nu e prea târziu!  

Simion Todoca

  1. Despre ce vorbiti voi acolo? Care pricepere si care bunavointa? Aceeasi cu care voia sa desfiinteze filarmonica?

    Raspunde
  2. […] post În spatele cortinei. Degetele vinete ale lui Bibi, după modelul Prunariu appeared first on […]

    Raspunde
  3. sa fim seriosi, daca nu e cuminte ii trage Geanina una de-i invineteste si ochii nu numai labutele.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.