În spatele cortinei. Fie pâinea cât de rea, chiar aici în țara ta tot ți-o fură cineva

În spatele cortinei. Fie pâinea cât de rea, chiar aici în țara ta tot ți-o fură cineva

Un teatru al absurdului se joacă pentru noi, simpli spectatori.

orbiți de reflectoare și de frumusețea decorurilor zugrăvite în toate culorile plăcute ochiului. Totul este în fața cortinei, pentru ca niște sicofanți să ne explice, dându-și aere de salvatori, ce urmează să vedem pe scenă. Pentru început, un lucru aparent banal, dar încărcat de semnificații…

Cu obstinație mai eficientă decât picătura chinezească, de aproximativ un an și ceva, televiziunile vehiculează o reclamă: „Solicităm autorității naționale să reglementeze vânzarea produselor de panificație ambalate”. Citatul este aproximativ, dar esența este aceasta: cineva solicită imperativ statului român să interzică vânzarea pâinii neambalate. Am încercat să aflu cine anume solicită acest lucru, dar nu am aflat, reclama cu pricina nu este asumată de către nimeni, dar este evident că în spatele ei sunt, din nou, multinaționalele. Pe înțelesul tuturor: nu mai are voie să facă pâine nimeni, dacă nu are posibilitatea să o ambaleze în țiplă, să o comercializeze prin magazine. Oricât ai înerca să dai o conotație pozitivă, să spui că este normal ca pita să fie ambalată în nailon, ca să te ferească de infectarea cu Covid, tot nu poți fi orbit în așa hal. Este la mintea cocoșului că se încearcă monopolizarea producției de pâine, singura industrie din lumea asta care nu are cum să dispară. Dacă acum 30 de ani i-ar fi spus cineva românului că va trebui să plătească apa pe care o bea, ar fi fost un hohot național. Iată că s-a întâmplat, iar acum a venit rândul pâinii. Complicii furtului pitei românești sunt mulți, sunt cei care difuzează cu perseverență o reclamă fără să spună clar cine sunt cei care o plătesc, fără să precizeze cine sunt cei care, cică, solicită reglementarea ambalării produselor de panificație.

Fermele de porci cu acționariat român au fost lovite sistematic cu pesta porcină, cele de creștere a puilor au fost desființate de gripa aviară, iată că s-a găsit ceva și împotriva producției de pâine, ca să fie tacâmul complet. Mai e ceva de zis? 

Foto: Arhiva (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.